Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Total φαίνεται να κλειδώνει το θαλάσσιο οικόπεδο 7 της Κύπρου

Στην Total φαίνεται να κλειδώνει το θαλάσσιο οικόπεδο 7 της Κύπρου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραχώρηση του οικοπέδου φέρεται να κλείδωσε στις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον γάλλο ομόλογό του.

Στη γαλλική εταιρεία Total φαίνεται να κλειδώνει η παραχώρηση του θαλάσσιου τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραχώρηση του οικοπέδου φέρεται να κλείδωσε στις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον γάλλο ομόλογό του.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, όπως μεταδίδει το Sigmalive, θα υπάρξουν και διαπραγματεύσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, με τον γαλλικό κολοσσό και ως εκ τούτου αναμένονται πάρα πολύ σύντομα και ανακοινώσεις επί του θέματος.

Κατάθεση χάρτη

Σε ό,τι αφορά το επίπεδο των τουρκικών παραβιάσεων – προκλήσεων και τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Λευκωσία κατέθεσε στα Η.Ε χάρτη με το σύνολο των συντεταγμένων βορείως και βορειοδυτικά της Κύπρου.

Ο χάρτης περιέχει συνολικά 177 σημεία στη βάση της μέσης γραμμής και λειτουργεί και ως πρόσκληση προς την Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει καθότι η Αγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τι να αναμένουμε από το άτυπο Συμβούλιο της Ε.Ε

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννος Χαραλαμπίδης, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για άτυπο Συμβούλιο της Ε.Ε και ως εκ τούτου πρέπει να αναμένουμε έκδοση συμπερασμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπορεί:

1. Να προχωρήσει σε δήλωση η οποία μάλιστα να αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ.

2. Δεν αποτρέπει και δη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να τροχοδρομήσει τις διαδικασίες, αν υπάρχει πρόθεση, έτσι ώστε να υπάρξουν νόμιμες αντιδράσεις προκειμένου σε κάποιο στάδιο να επιβληθούν κυρώσεις σε δυο επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο είναι οι ποινικές διαδικασίες επί τη βάση του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου που κινεί η Κυπριακή Δημοκρατία διότι έχει δικαιοδοσία εντός της ΑΟΖ της.

Το δεύτερο επίπεδο είναι οι οικονομικές διαδικασίες που θα κινηθούν είτε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει τις κυρώσεις.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024