Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Η νεολαία παίρνει θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή

Κουτσούμπας: Η νεολαία παίρνει θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή

O γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε σε συγκέντρωση της νεολαίας στο Θησείο

«Η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει μήνυμα αισιόδοξο, μαχητικό, ελπιδοφόρο. Μας γεμίζει με ελπίδα ότι θα γίνει πράξη αυτό που φοβούνται όλα τα επιτελεία του συστήματος και κάνουν τη μία μέτρηση πίσω από την άλλη για να δουν πώς θα ψηφίσει η νεολαία. Η νεολαία ψηφίζει διεκδικητικά και ανυπότακτα! Ψηφίζει ΚΚΕ γιατί παλεύει να κάνει πράξη τα όνειρά της, γιατί θέλει να ζήσει μία ζωή με αξιοπρέπεια, σύγχρονα δικαιώματα» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλο αυτόν τον πλούτο που βγαίνει από τα χέρια και το μυαλό εκατομμυρίων εργαζομένων θα τον απολαμβάνουν μία χούφτα μέτοχοι. Η αντίθεση σε αυτό είναι το μόνο σύγχρονο. Αυτό είναι το καινοτόμο. Κι αυτή είναι η καρδιά της πρότασης πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ. Παλεύουμε σήμερα με αυτήν την προοπτική» τόνισε.

Ανέφερε ότι η πολιτική της ΕΕ και η συμμετοχή της Ελλάδας «σε αυτή την συμμαχία των εκμεταλλευτών, είναι ασυμβίβαστη με τη ζωή που έχει ανάγκη η νέα γενιά», και «δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, γιατί η ΕΕ φτιάχτηκε, υπάρχει και για όσο θα υπάρχει, θα υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των λίγων ενάντια στους λαούς».

Απαντώντας σε όσους λένε ότι το ΚΚΕ «δεν είναι με την Ευρώπη» κατέστησε απολύτως σαφές ότι «καμία σχέση δεν έχουν οι λαοί και η νεολαία της Ευρώπης, με την ΕΕ των μονοπωλίων. Άλλο Ευρώπη κι άλλο ΕΕ».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πήραν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 και το έκαναν ΝΑΙ στην ΕΕ και στα μνημόνια διαρκείας».

Είπε ότι οι σακατεμένοι λαοί της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Αφρικής από τα βομβαρδιστικά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καταρρίπτουν την επιχείρηση παρουσίασης της ΕΕ ως μιας ένωσης για την ειρήνη, ενώ ομοίως «η αλληλεγγύη της ΕΕ είναι στον πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, στην μετατροπή ολόκληρων χωρών, όπως η χώρα μας, σε αποθήκες ψυχών, στην Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι στα καλέσματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία να επιλέξουν τον έναν αντί του άλλου «η νεολαία απαντά στη μιζέρια του λιγότερου κακού, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, την δύναμη της σύγκρουσης και της ανατροπής».

Μιλώντας για την κατάσταση της εργαζόμενης, άνεργης και σπουδάζουσας νεολαίας τόνισε ότι «απέναντι στην ΕΕ και την Ελλάδα της φτώχειας, των μνημονίων και των πολέμων, μόνο ένα αντίπαλο δέος υπάρχει σήμερα: Ο αγώνας για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Ο αγώνας που δίνει το ΚΚΕ στην Ελλάδα και δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για την σημερινή Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σημειώνοντας πως «ό,τι κι αν κάνει η ΕΕ, αυτή η μνήμη δεν σβήνεται». Αναφέρθηκε στα εκατομμύρια των νεκρών για μια δίκαιη υπόθεση τονίζοντας πως «οι ήρωες του Κόκκινου Στρατού, του Στάλινγκραντ και της τελικής επιχείρησης στο Βερολίνο, οι παρτιζάνοι και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στις χώρες της Ευρώπης που ψυχή τους ήταν τα κομμουνιστικά κόμματα, οι αντιφασίστες που δρούσαν μέσα στην ναζιστική Γερμανία, οι μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και η προσφορά του ΚΚΕ σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα εδώ στην χώρα μας. Ο λαός και η νεολαία που διάλεξαν την μάχη ενάντια σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο».

Τόνισε ότι η ιστορική πείρα σχετίζεται με το σήμερα που δυνάμεις – ακροδεξιές, φασιστικές, εθνικιστικές – ενισχύονται, και επικαλούμενος τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ιταλία, Βραζιλία, Ισπανία αναφέροντας ότι «ένας κοινός παρονομαστής, σε όλες τις περιπτώσεις, είναι η εφαρμογή από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις μιας άγριας αντιλαϊκής πολιτικής που διέψευσε προσδοκίες, διόγκωσε την λαϊκή δυσαρέσκεια, φτιάχνοντας το γήπεδο για να παίξουν μπάλα τέτοιες δυνάμεις, φασιστικές, ακροδεξιές».

»Απάντηση στην ακροδεξιά και τον φασισμό, μπορεί να δώσει η νεολαία με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί από την 3η θέση η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή» υπογράμμισε.

Επισήμανε ότι «όποιος ανησυχεί από τα κηρύγματα φασιστικού, ρατσιστικού μίσους, δεν συγκυβερνάει με τέτοιες δυνάμεις, επί 4 ολόκληρα χρόνια, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ούτε ξερογλείφεται με ακροδεξιούς όπως ο Τραμπ».

«Όποιος θέλει να κλείσει τα στόματα των ναζί, δεν βγάζει άνετος «σέλφι» μαζί τους, όπως έχουν κάνει δεκάδες φορές στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άλλους σεσημασμένους φασίστες» και όποιος «θέλει να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας αυτές οι δυνάμεις, δεν μπορεί να λέει ότι η ενίσχυση της ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό» πρόσθεσε.

«Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γελάνε και οι πέτρες, που ξέρουν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει αντικομουνισμός, απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων. Ηρωοποίηση των ναζί και σενάρια κακής επιστημονικής φαντασίας, όπως η λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων» που την περιφέρουν με άνεση, πότε σοσιαλδημοκράτες, πότε φιλελέ, πότε οπορτουνιστές και διάφορα άλλα ναυάγια της ταξικής πάλης».

Είπε ότι τέτοιες δυνάμεις ενισχύονται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ως αιχμή του δόρατος απέναντι στους κομμουνιστές και το εργατικό κίνημα, από την πολιτική της ΕΕ και από την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος στην ΝΔ, είπε ότι «για να ψαρέψει ψήφους από το κοινό της Χρυσής Αυγής, επιδίδεται σε αντικομουνισμό και ακροδεξιά παραληρήματα», ενώ πρόσθεσε ότι ο εθνικισμός, το μίσος ανάμεσα στους λαούς είναι λίπασμα για να σπείρουν οι ιμπεριαλιστές πολέμους και συγκρούσεις.

Επισήμανε ότι η Χρυσή Αυγή δουλεύει για τους ίδιους, υπέρ των εκμεταλλευτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, «με όλα τα άλλα αστικά κόμματα».

Τόνισε ότι «η άνοδος της ακροδεξιάς απαιτεί ένταση της πάλης ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που ταΐζει την ακροδεξιά. Απαιτεί ένταση της διεκδίκησης σε κάθε χώρο, της σύγκρουσης με κυβέρνηση-ΕΕ, με τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξελίσσονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται σημαιοφόρος τους».

Επισημαίνοντας ότι «αυτό που πλέον ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ είναι το πάθος τους για το ποιος θα κάνει πράξη τους στόχους των εκμεταλλευτών» χαρακτήρισε «πρόκληση» τα «καλέσματα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη στη νεολαία».

«Περνάμε απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους. Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ καλώντας τις νέες και τους νέους να κάνουν την διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στην αποψινή συγκέντρωση που άνοιξε με χαιρετισμό του ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, Λορέντζο Λανγκ (γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας – Ιταλία και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος – Ιταλία), καθώς και νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρο Δημοσθένους, Στάθη Δρογώση, Παντελή Θαλασσινό, Βιολέττα Ίκαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Μαριώ, Σωτήρη Μπαλλά, Πέννυ Μπαλτατζή, Πυξ Λαξ, Μιρέλα Πάχου, Γιώργο Σαρρή, Γιώργη Χριστοδούλου και τη Σεμίνα Διγενή για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024