Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters : Η ΕΕ ανησυχεί για το πακέτο θετικών μέτρων

Reuters : Η ΕΕ ανησυχεί για το πακέτο θετικών μέτρων

Το πακέτο θετικών μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην είναι ευθυγραμμισμένο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των πιστωτών της, σχολίασε παράγοντας της Ε.Ε. τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Ανήσυχοι εμφανίζονται αξιωματούχοι των Βρυξελλών μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του πακέτου μόνιμων φοροελαφρύνεσεων και κοινωνικών παροχών, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αθέτηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της, τονίζει το Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές που εμπλέκονται στην αξιολόγηση της μεταμνημονιακής δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας.

Το πακέτο θετικών μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην είναι ευθυγραμμισμένο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των πιστωτών της, σχολίασε παράγοντας της Ε.Ε. τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ήταν στην Αθήνα στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης η οποία ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους.

Άλλος αξιωματούχος τον οποίο επίσης επικαλείται το πρακτορείο χωρίς να τον κατονομάζει δήλωσε πως «οι προτάσεις του Τσίπρα αποτελούν ακριβώς δείγμα της οικονομικής χαλάρωσης που είναι συνδεδεμένη με την πολιτική για την οποία είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους».

Η κοινή δήλωση των θεσμών μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στο πλαίσιο της μεταμνηνιακής εποπτείας καταγράφει την επιφυλακτικότητα τους σημειώνει το πρακτορείο παραθέτοντας απόσπασμά της:

«Η αποστολή που βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα έλαβε γνώση των νέων μέτρων, τα οποία θα αξιολογηθούν στη βάση της συμμόρφωσής τους με τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους και με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της Ελλάδας που ανέλαβε απέναντι στο Eurogroup».

Το θέμα ίσως συζητηθεί στο τελευταίο Eurogroup πριν τις ευρωεκλογές, στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, ενώ άλλη ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε στο πρακτορείο εκτίμησε πως η συζήτηση θα μετατεθεί για τον Ιούνιο.

Το Reuters σχολιάζει πως δεν υπάρχει άμεση ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς η χώρα έχει δημιουργήσει ισχυρό απόθεμα ρευστότητας, ωστόσο, όπως αναφέρει ένας αξιωματούχος «αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε βάθος χρόνου».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024