Η ελβετική start-up Piech η οποία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης τον προηγούμενο Μάρτιο το εντυπωσιακό τεχνολογικά ηλεκτρικό Mark Zero, αποκάλυψε τα σχέδια της για το λανσάρισμα δύο ακόμα μοντέλων, ενός τετραθέσιου GT και ενός SUV τα οποία θα είναι επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητα, αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία με το coupe.

Το τετραθέσιο GT θα πάρει την ονομασία GT-4 ενώ το SUV θα ονομάζεται GT-X, ενώ αμφότερα θα ακολουθήσουν την ίδια λογική με το Mark Zero, φιλοξενώντας στα σπλάχνα τους τρία ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω.

Η συνδυαστικής ισχύς των τριών μοτέρ θα διαμορφωθεί σε 450 kW ήτοι σε 611 ίππους κάτι που σύμφωνα με την Piech θα εξασφαλίζει στα GT-4 και GT-X τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα. σε 3,8 και 4,7 δευτερολέπτων.

Επίσης αμφότερα τα νέα μοντέλα θα επωφεληθούν από την ίδια μπαταρία με το Mark Zero κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μπαταρία ιόντων λιθίου απόδοσης 70 kWh. Πλην της υψηλής απόδοσης η μπαταρία χάρη στην καινοτόμο δομή των ηλεκτρονικών της τα οποία εξελίχθηκαν παράλληλα με την μπαταρία από την κινεζική Desten εγγυάται την αναπλήρωση της ενέργειάς της από 0-80% σε μόλις τέσσερα λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα με τη συνδρομή υπερταχυφορτιστή.

Επιπλέον, σε αντίθεση με την πλειονότητα των ηλεκτροκίνητων, η μπαταρία στα GT-4 και GT-X θα τοποθετείται μπροστά από τον μπροστινό και τον πίσω άξονα, στοιχείο που σύμφωνα με την Piech, συμβάλλει σε μια αίσθηση που δεν διαφέρει από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έλευση των GT-4 και GT-X τα δύο μοντέλα αναμένεται να εξελιχθούν παράλληλα με το Mark Zero το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί σε έκδοση παραγωγής από το 2021. Επίσης με δεδομένη την τεχνολογική συνάφεια με το ήδη γνωστό μοντέλο της Piech, τα δύο επόμενα μοντέλα αναμένεται να προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία λίγο μικρότερη των 500 χλμ. με δεδομένο και το υηψλότερο βάρος τους σε σχέση με το Mark Zero. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το βάρος του πρώτου προσδιορίζεται σε 1.800 κιλά ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις αυτό του  GT-4 θα διαμορφωθεί σε 2,0 τόνους ενώ αυτό του GT-X σε 2,1 τόνους.