Η VW, πιστή στην υπόσχεσή της έδωσε, στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα αναλάβει να την εισαγάγει σε μια νέα ηλεκτρική εποχή στο πλαίσιο της διαδικασίας έναρξης προπαραγγελιών της  έκδοσης λανσαρίσματος 1st Plus η οποία θα είναι διαθέσιμη στη Γερμανία ξεκινώντας κάτω από τα 40.000 ευρώ -εξαιρουμένης της όποιας επιδότησης.

Η πρώτη αυτή έκδοση του μοντέλου το οποίο όπως ανακοίνωσε η VW θα ονομάζεται τελικά I.D. 3, θα αποτελεί την ενδιάμεση έκδοση, εφοδιαζόμενη με μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία 420 χλμ. βάσει του αυστηρότερου πρωτοκόλλου WLTP. Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξουν ακόμα δύο εκδόσεις αυτονομίας 330 και 550 χλμ. ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τιμή κάτω των 30.000 ευρώ για την βασική έκδοση.

H έκδοση 1st Plus θα κατασκευαστεί σε 30.000 μονάδες και σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρόκειται για μια άρτια εξοπλισμένη έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων,  σύστημα πλοήγησης μέσω δορυφόρου, σύστημα φωνητικού ελέγχου, πανοραμική ηλιοροφή, φωτιστικά σώματα LED Matrix και head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Η παραγωγή της 1st Plus Edition θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Zwickau από το τέλος της χρονιάς ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να εξασφαλίσουν πρώτοι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της VW είναι η προκαταβολή 1.000 ευρώ τα οποία, εφόσον αλλάξουν γνώμη, μπορούν να επιστραφούν -στη Γερμανία- έως τον Απρίλιο του 2020.

Σε ό,τι αφορά την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές του αναμένεται να ανακοινωθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης όπου θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του.

Όσο για τη σημασία του νέου μοντέλου όπως δήλωσε ο Juergen Stackmann, επικεφαλής πωλήσεων της VW, «με το I.D. 3, προχωράμε στο επόμενο τρίτο στρατηγικό κεφάλαιο της ιστορίας μετά τα Beetle και Golf. Δεν παίζουμε. Αυτό είναι το αυτοκίνητο το οποίο θα πρέπει να «νικήσουν» οι ανταγωνιστές μας στο μέλλον».

Γράψτε το σχόλιό σας