Θέμα ΑΟΖ στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία από τον Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Τετάρτη στη Ρουμανία, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Τετάρτη στη Ρουμανία, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης θα εγείρει το θέμα των πρόσφατων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου ως συνέχεια των έντονων διαβημάτων που έγιναν προς τους Θεσμούς και τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Σίμπιους, όπου και θα προβεί σε Παρέμβαση κατά την οποία θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν το Μέλλον της Ευρώπης και η Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ για την περίοδο 2019-2024.
Τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 9ης Μαΐου, θα συνοδεύει στη Ρουμανία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
- Γιατί οι νέοι επιλέγουν σπίτια χωρίς καθιστικό στις μεγάλες πόλεις
- Google: Η «κρυφή» λειτουργία του Android 17 για ταχύτερη φόρτιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442