Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αιφνίδια απόφαση Πομπέο: Ακύρωσε την επίσκεψή του στο Βερολίνο

Αιφνίδια απόφαση Πομπέο: Ακύρωσε την επίσκεψή του στο Βερολίνο

Την προγραματισμένη του για σήμερα επίσκεψη στο Βερολίνο ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επικαλούμενος «επείγουσες υποθέσεις».

Την προγραματισμένη του για σήμερα επίσκεψη στο Βερολίνο ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επικαλούμενος «επείγουσες υποθέσεις».

Ο κ. Πομπέο, ο οποίος από χθες πραγματοποιούσε περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες, επρόκειτο να συναντηθεί απόψε με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

«Δυστυχώς, πρέπει να προγραμματίσουμε εκ νέου τις συναντήσεις του Βερολίνου, καθώς ανέκυψαν επείγουσες υποθέσεις. Προσβλέπουμε στον επανασχεδιασμό αυτών των σημαντικών συναντήσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών ανυπομονεί να βρεθεί σύντομα στο Βερολίνο», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, αναφερόμενος σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Πομπέο είχε πριν από λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Μάας, προκειμένου να του εξηγήσει τους λόγους της ακύρωσης της επίσκεψής του, η οποία θα ήταν η πρώτη στην Γερμανία από την ανάληψη των καθηκόντων του. Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων βρίσκονταν οι διμερείς σχέσεις, οι οποίες διανύουν περίοδο έντασης, κυρίως λόγω της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ αλλά και της στάσης της Ουάσιγκτον στα θέματα του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των θεμάτων που επρόκειτο να τεθούν ήταν οι σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα, η κατάσταση στην Συρία και στην Βενεζουέλα.

Επί της ουσίας όλα τα μεγάλα διεθνή θέματα και οι διενέξεις μπορούν να λυθούν μόνο με διάλογο με τις ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Χάικο Μάας στο Δίκτυο Redaktionsnetzwerk: «Χρειαζόμαστε στενούς δεσμούς με την Ουάσιγκτον. Για αυτό έχουμε ζωτικό ενδιαφέρον να συνεργαστούμε στενά με τους Αμερικανούς για τα επείγοντα διεθνή ζητήματα και να υπερασπιστούμε τη θέση της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Μάας.

Χθες ο κ. Πομπέο ήταν στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, όπου, μιλώντας στο Αρκτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ «ενισχύουν την αμερικανική παρουσία στην περιοχή σε διπλωματικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφάλειας». Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αύριο επρόκειτο να επισκεφθεί το Λονδίνο, ενώ την Πέμπτη θα μετέβαινε στην Γροιλανδία. Όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», είναι άγνωστο εάν κάποιες από αυτές τις επισκέψεις τελικά θα πραγματοποιηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024