Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το Ζάππειο ανακοινώνει ο Τσίπρας το πακέτο προεκλογικών παροχών

Από το Ζάππειο ανακοινώνει ο Τσίπρας το πακέτο προεκλογικών παροχών

Η επιχείρηση της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του στη θαλαμηγό Παναγόπουλου, αλλά και την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που έφερε την πρόταση μομφής από την ΝΔ, είναι φανερή, με τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρεί πως ανακοινώνοντας παροχές θα γυρίσει το κλίμα υπέρ του

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 7:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει «μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και παροχών».

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα, του κ. Τσακαλώτου, της κ. Αχτσιόγλου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Η επιχείρηση της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του στη θαλαμηγό Παναγόπουλου, αλλά και την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που έφερε την πρόταση μομφής από την ΝΔ, είναι φανερή, με τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρεί πως ανακοινώνοντας παροχές θα γυρίσει το κλίμα υπέρ του.

Μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως μείωση του ΦΠΑ, μετατάξεις αγαθών από τον υψηλό συντελεστή στον χαμηλότερο, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης εντάσσονται σε ένα πλαίσιο υποσχέσεων για την ερχόμενη τετραετία.

Το μεγάλο ζήτημα είναι το τι μέλει γενέσθαι με το αφορολόγητο όριο.

Μια μείωση κατά 3.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με χαμηλά εισοδήματα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή έξτρα φόρου έως 650 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο των παροχών, προτού κατατεθεί στη Βουλή, θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των θεσμών, οι επικεφαλής των οποίων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024