Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανικός και αμηχανία στην κυβέρνηση για τον σκαφάτο Τσίπρα - Τάζουν παροχές για να αλλάξει η ατζέντα

Πανικός και αμηχανία στην κυβέρνηση για τον σκαφάτο Τσίπρα – Τάζουν παροχές για να αλλάξει η ατζέντα

Ο πρωθυπουργός μετά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών, σχεδόν δύο 24ωρα πριν,  συνεχίζει να σιωπά ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχείρησε χωρίς επιτυχία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον «σκαφάτο» Τσίπρα

Πανικός, μούδιασμα και αμηχανία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τις χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πάνω σε θαλαμηγό.

Ο πρωθυπουργός μετά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών, σχεδόν δύο 24ωρα πριν,  συνεχίζει να σιωπά ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχείρησε χωρίς επιτυχία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον «σκαφάτο» Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, προκειμένου να φύγει από τη δημοσιότητα το θέμα με την «ντόλτσε βίτα» του πρωθυπουργού στο πολυτελές σκάφος, η κυβέρνηση σπεύδει άρον – άρον να ανακοινώσει νέο πακέτο παροχών.

Μισόλογα Τζανακόπουλου

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο ο οποίος μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1, δεν αποτελούν πολιτική είδηση οι διακοπές του πρωθυπουργού σε εφοπλιστική θαλαμηγό λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Όπως είπε, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει ακίνητα σε Αθήνα και Παρίσι». Μάλιστα υπενθύμισε πως η κα Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού εδώ και τρία χρόνια και άμισθη σύμβουλός του εδώ και έναν χρόνο. «Δικαιούται να φιλοξενήσει τον Πρωθυπουργό για λίγες ημέρες, σημείωσε και διερωτήθηκε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο;».

Αντί να απολογηθεί για τη στάση του πρωθυπουργού ο οποίος καταγγέλλει νυχθημερόν τις ελίτ, υποστήριξε πως το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στο προσκήνιο «φανερώνει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, που εστιάζει σε “κίτρινες” ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα».

Πριν από λίγα χρόνια ωστόσο, αν έβλεπε ο νυν πρωθυπουργός κάποιον πολιτικό του αντίπαλο να σουλατσάρει σε εφοπλιστικά κότερα απολαμβάνοντας ανέμελες διακοπές θα στηλίτευε τη συμπεριφορά του. Και επειδή οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ούτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ούτε από το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο βλέπει πίσω από αρκετές ειδήσεις να κρύβονται fake news, ανασύραμε ένα παλαιότερο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα με δηλώσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την «Αριστερά της χλιδής» στην οποία φαίνεται πως έχει υποκύψει.

«Δεν φταίμε όλοι μαζί, κάποια τα φάγανε, κάποιοι προστατεύσανε μεγαλοεργολάβους, κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών» έλεγε οργισμένος στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος πλέον κατεβαίνει ως υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο «κουρασμένος» πρωθυπουργός

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε χθες ένα σημείο από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι δόθηκε η θαλαμηγός στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ήταν κουρασμένος.

Η κ. Παναγοπούλου η οποία επιβεβαίωσε χθες ότι το κότερο στο οποίο διακρίνεται ο πρωθυπουργός ανήκει στην οικογένειά της, σημείωσε με μεταγενέστερη ανακοίνωσή της που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δόθηκε η θαλαμηγός για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, δεν χρησιμοποίησε τη φράση για τον «κουρασμένο πρωθυπουργό» η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Και αυτό, διότι, οι διακοπές Τσίπρα στη θαλαμηγό έγιναν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, όταν ολόκληρη η Ελλάδα ήταν συγκλονισμένοι από τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στις φλόγες, όταν η κυβέρνηση έκρυβε κάτω από το «χαλί» τις ευθύνες της και την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία.

Παροχές για να φύγει από την επικαιρότητα ο σκαφάτος Τσίπρας

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, με την Αντιπολίτευση να βρίσκεται στα «κάγκελα» και τους πολίτες να αναρωτιούνται πως ο πρωθυπουργός μπορεί από τη μία να εκφωνεί χρόνια πριν τον επικήδειο στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και αργότερα να απολαμβάνει χλιδάτες διακοπές σε κότερα εφοπλιστικών οικογενειών, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να τάξει και πάλι παροχές.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024