Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Superb: Ανανέωση με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

Skoda Superb: Ανανέωση με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

Η Skoda αποκαλύπτει το πρώτο δείγμα γραφής του ανανεωμένου Superb το οποίο πλην των υπολοίπων σχεδιαστικών και τεχνολογικών αναβαθμίσεων πρόκειται να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, μια plug-in υβριδική έκδοση.

H τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα, το πρώτο δείγμα γραφής του ανανεωμένου Superb το οποίο, εκτός από τα ανασχεδιασμένα αισθητικά στοιχεία και την εξοπλιστική αναβάθμιση, πρόκειται να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του και plug-in υβριδική έκδοση.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, όπως αφήνει να εννοηθεί το σκίτσο, το νέο Superb θα επωφεληθεί από ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τα οποία όμως πλέον θα είναι τεχνολογίας LED ενώ σαφώς μεγαλύτερη θα είναι και η γρίλια. Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν και τις σχεδιαστικές τροποποιήσεις στον προφυλακτήρα στο ανώτερο τμήμα του οποίου φιλοξενούνται πλέον τα φώτα ομίχλης, επίσης τεχνολογίας LED.

Αναλόγως μετριοπαθής προδιαγράφεται και η ανασχεδίαση του πίσω τμήματος, με νέας αισθητικής πίσω φωτιστικά σώματα και ξαναγραμμένο προφυλακτήρα. Αντιθέτως, πιο σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου το Superb αναμένεται να υιοθετήσει την τελευταία εκδοχή infotainment και ψηφιακού πίνακα οργάνων που εμφανίστηκε στα πρόσφατα μοντέλα της Skoda, αν και με περισσότερες λειτουργίες σύμφωνα με την θέση του μοντέλου στην κορυφή της γκάμας της τσεχικής φίρμας.

Σε επίπεδο κινητήρων, το Superb αναμένεται να μιμηθεί τις αλλαγές που εισήγαγε στις αρχές της χρονιάς το ανανεωμένο VW Passat. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Suberb θα εντάξει στην γκάμα του το αναβαθμισμένο diesel μοτέρ των 2,0 λίτρων, TDI Εvo, ισχύος 150 ίππων.

Τις diesel επιλογές αναμένεται συμπληρώσουν τρεις ακόμα εκδόσεις με απόδοση 150, 190 και 272 ίππων ενώ πλην του παραπάνω πετρελαιοκινητήρα, το Superb αναμένεται να διατεθεί με τρεις ακόμα diesel εκδόσεις ισχύος 120, 190 και  240 ίππους. Τις επιλογές θα συμπληρώσει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων το οποίο θα εφοδιάζει τις εκδόσεις που βρίσκονται κοντά στη βάση ενώ τις ισχυρότερες εκδόσεις θα εξοπλίζει το επτά σχέσεων κιβώτιο DSG σε συνδυασμό με τετρακίνηση για τις κορυφαίες εκδόσεις.

Μακράν ωστόσο η σημαντικότερη αλλαγή θα είναι η προσθήκη της plug-in υβριδικής έκδοσης η οποία επίσης αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια του VW Passat GTE προσφέροντας ισχύ 218 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Η πλήρης αποκάλυψη του Superb αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ η επίσημη εκθεσιακή πρεμιέρα της θα φιλοξενηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024