Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Ο Πολάκης είναι θρασύδειλος τραμπούκος και ο Τσίπρας ταυτίζεται μαζί του

Μητσοτάκης : Ο Πολάκης είναι θρασύδειλος τραμπούκος και ο Τσίπρας ταυτίζεται μαζί του

Καταθέτοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους: «Είστε και εσείς Πολάκηδες; Είστε με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες; Είστε με την ανθρωπιά, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό;» για να καταλήξει: «Κι εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε εκ μέρους της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε το γάντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ : «Είστε και εσείς Πολάκηδες; Είστε με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες; Είστε με την ανθρωπιά, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό;», για να καταλήξει: «Κι εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Δίνοντας το πλαίσιο της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά του Παύλου Πολάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι από πρακτικές τύπου Πολάκη πλήττεται και διαβρώνεται η Δημοκρατία.

«Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο δεν θα χρειαζόταν πρόταση μομφής, καθώς σε ανάλογο περιστατικό ο υπουργός θα είχε πάει σπίτι του» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε: «Ο αυταρχισμός του Παύλου Πολάκη είναι το σύνορο με τη Δημοκρατία. Ο Πολακισμός είναι φασισμός και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να καταδικάσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. «Ο Τσίπρας όχι μόνο έσπευσε να καλύψει τον Παύλο Πολάκη, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα μαζί του». Σημείωσε, δε, ότι χαρακτηρίζοντας «αψύ σφακιανό» τον Παύλο Πολάκη προσέβαλε όλους τους κρητικούς, σημειώνοντας ότι «η κρητική λεβεντιά δεν έχει καμία σχέση με τον θρασύδειλο τραμπούκο Παύλο Πολάκη».

«Με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό όριο ο Παύλος Πολάκης. Κάποιοι τον θεωρούσαν γραφικό, ίσως και να τον ανέχτηκαν όταν ομολόγησε ότι εξαπατούσε την εφορία ως δήμαρχος, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε και το παράδειγμά του είναι τοξικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατική τάξη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ακόμη τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για αποτυχία στο έργο του, επικαλούμενος τα διαλυμένα νοσοκομεία και διορισμούς φίλων σε αυτά -ακόμη και του ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ στη θέση διοικητή νοσοκομείου.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επισημάνει ότι αυτό ισχύει και για τον Πολάκη και για τον Τσίπρα και στρεφόμενος προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τώρα το δίλημμα είναι δικό σας». Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη που αρχικά είχε τοποθετηθεί κατά της δήλωσης Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Θα καταπιείτε τα λόγια που είπατε;»

Από τα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν γλίτωσε ούτε ο νέος υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Τον κάλεσε να απολαύσει τα κοινοβουλευτικά έδρανα για το λίγο χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε αυτά, υπογραμμίζοντας ότι «κάνατε πολλά για την καρέκλα». Κατήγγειλε, δε, την πολιτική Τσίπρα, μιλώντας για «ενοικιαζόμενους υπουργούς, μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, τύπου Airbnb», για να καταλήξει: «Το συμβόλαιό σας λήγει όμως στις 26 Μαΐου».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024