Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Τέχνη μιλά κατά των όπλων

Όταν η Τέχνη μιλά κατά των όπλων

Το μήνυμα της Jenny Holzer κατά των όπλων μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, παρουσιάζεται σε έκθεση στο Λονδίνο

Ως απάντηση στις ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ και σε ένδειξη στήριξης των εκκλήσεων μαθητών για αυστηρότερο έλεγχο των όπλων, η καλλιτέχνης Jenny Holzer έγραψε ένα κείμενο που θίγει θέματα σχετικά με τη βιομηχανία των πυροβόλων όπλων και τη βία.

Το κείμενο σε ασπρόμαυρη γραφή αναβοσβήνει σε κινούμενες οθόνες LED, με γρήγορη διαδοχή, όπως η ποίηση ελεύθερων συνειρμών και μερικές φορές με τέτοια ταχύτητα όπως οι ριπές ημιαυτόματων όπλων. Λέξεις όπως RED BLOOD (Κόκκινο Αίμα) και WHITES OF EYES (Λευκά των Ματιών) αντιπαραβάλλονται με τρυφερές εκκλήσεις όπως SHIELD HIM/SHIELD HER (Προστάτευσέ τον/την) ή STAY WITH ME CHILD (Μείνε μαζί μου παιδί) και συνδυάζονται με φράσεις που χρησιμοποιεί το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου 2018, στο πλαίσιο του project «It is guns» φορτηγά κυκλοφορούσαν στην Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στο Λος Άντζελες, στο Ταλαχάσι, στο Παλμ Μπιτς, στο Μαϊάμι, στην Τάμπα, στο Σικάγο, στην Ατλάντα και στο Ντάλας, σύμφωνα με το The Cut.

View this post on Instagram

“IT IS GUNS: STUDENTS TALK SENSE”. (2018). Jenny Holzer. @tatemuseum . . "Jenny Holzer created this work in response to gun violence across the United States. She wrote the text to support students’ demands for gun control following the school shooting in Parkland, Florida, in February 2018. She presented the phrases anonymously on LED billboards mounted on lorries. These vehicles drove and parked by landmarks and city centres in Washington D.C., Los Angeles, New York City, Chicago, Atlanta and key locations throughout Florida." . . . #jennyholzer #itisguns #studentstalksense #contemporaryart #art #textbasedart #textart #ledbillboards #schoolshootings #florida #losangeles #nyc #chicago #atlanta #artispoltical

A post shared by Nicole Bearden (@artitouchedtoday) on

Τα φορτηγά με τις οθόνες πρόβαλαν το ανώνυμο περιεχόμενο από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ – παραμένοντας μπροστά σε κυβερνητικά κτίρια και σε εμβληματικά σημεία κάθε πόλης, σταματούσαν σε πλατείες και χώρους στάθμευσης σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στις κύριες αρτηρίες των πόλεων.

Φωτογραφίες και βίντεο από το πρότζεκτ φιλοξενούνται στην γκαλερί Tate του Λονδίνου, μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, σε έκθεση αφιερωμένη στην Αμερικανίδα εννοιολογική καλλιτέχνιδα Jenny Holzer, γνωστή για τις δημιουργικές της ιδέες, τις εγκαταστάσεις βασισμένες στα κείμενα με πολιτικό περιεχόμενο και την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της 40ετούς καριέρας της, η Holzer έχει χρησιμοποιήσει τα πιο εξελιγμένα μέσα και ψηφιακές τεχνολογίες στην παραγωγή των έργων της, όπως: εικονική πραγματικότητα, drones, προβολές, net art και ρομποτικά συστήματα.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την έκθεση στην Tate του Λονδίνου:

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024