Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Τσίπρας ίσον Πολάκης - Στη Βουλή θα φανεί από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης : Τσίπρας ίσον Πολάκης – Στη Βουλή θα φανεί από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβασε τους τόνους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του εν όψει της τριήμερης κοινοβουλευτικής μάχης που πρόκειται να αρχίσει τη Δευτέρα.

Ανέβασε τους τόνους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του εν όψει της τριήμερης κοινοβουλευτικής μάχης που πρόκειται να αρχίσει τη Δευτέρα, με την κατάθεση της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, η οποία όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός θα μετατραπεί σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «Τσίπρας ίσον Πολάκης».

«Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις ρωσικές κούκλες τις «μπάμπουσκες» που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο. Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου του Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του. […]

»Και τη Δευτέρα, στην Βουλή, θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας. Αλλά θα φανεί κι αν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι από το ίδιο υλικό. Θα αναμετρηθούν με την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Γιατί η επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι ο καθρέφτης του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική».

«Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση: Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν- ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος. Δεν είναι καν ένας νέος με πρόβλημα υγείας που το ξεπερνά με την ψυχική του δύναμη. Στα δικά τους μάτια είναι κάτι πολύ χειρότερο: Δεν είναι μαζί τους. Και, το κυριότερο, ο Στέλιος είναι ένας άξιος άνθρωπος. Ίσως αυτό είναι τελικά που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα» είπε, πλέκοντας το εγκώμιο του υποψηφίου της ΝΔ για την Ευρωβουλή.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε: «Εκεί που τελειώνει ο Πολάκης, αρχίζει ο Τσίπρας» και πρόσθεσε: «Δεν είναι σύμπτωση ότι και στα δύο θέματα, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι δύο: Τσίπρας και Πολάκης. Ή, καλύτερα, ένας Πρωθυπουργός κι ένας υπουργός σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος».

Καθαρό και βροντερό μήνυμα στις 26 Μαΐου

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο προέδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του» και ζήτησε ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα την 26η Μαΐου.

«Μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους 3 μεγάλους δήμους, ένα μόνο θα σημάνει: Ότι οι Έλληνες αξίζουμε μια χώρα περήφανη. Με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με ενότητα και με ασφάλεια για όλους. Με πραγματική ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Την ελπίδα της ευθύνης. Την ελπίδα της αξιοκρατίας.

»Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν με την ψήφο τους «ως εδώ» στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση. Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά στις 26 Μαίου, να κάνει η πατρίδα μας νέο ξεκίνημα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε για άλλη μια φορά το γάντι στον πρωθυπουργό σχετικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας τις τρέμει τις εκλογές», ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα του debate ανέφερε: «Την απάντηση ο κ. Τσίπρας θα την πάρει από τους Έλληνες. Με αυτούς θα κάνει debate τώρα. Ας μην ανησυχεί. Στις εθνικές εκλογές, άλλωστε, θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να μιλήσω, σε ξεχωριστό debate, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Η καμπάνια μας θα είναι μία διπλή εξόρμηση αλήθειας: Απ’ την μία πλευρά, θα απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας τα ψέματα που είπε και τα δεινά που έφερε στη χώρα. Και από την άλλη, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, θα προβάλουμε σταθερά το δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο».

«Ο πολίτης γνωρίζει πως ο κ. Τσίπρας τον φτώχυνε με 29 πρόσθετους φόρους. Είναι στη θητεία της δικής του κυβέρνησης που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθούς 330 ευρώ» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στις επιθέσεις ότι σχετίζεται με την ελίτ, ανέφερε: «Γνωρίζει ότι με τις ελίτ είναι ο ίδιος, που έκοψε το ΕΚΑΣ αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον μόνο άνθρωπο που έχει «παππού αλλά όχι πατέρα», για τον οποίο δεν ακούω τίποτα.

»Και τον ενοχλεί που ζητώ Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Για να τελειώνουν τα ψέματα, μία λύση υπάρχει: Ο κ. Τσίπρας ας ψηφίσει μαζί μας την τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε. Και ας σταματήσει να δικαιώνει την παροιμία ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» επισήμανε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι και το απέκρυπταν

Αναφερόμενος στα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αυτά αποδεικνύουν ότι και οι δύο, εκείνη τη νύχτα στο Μάτι, ήξεραν αλλά υποκρίνονταν μπροστά στις κάμερες.

«Ήταν στην κορυφή ενός ανίκανου κράτους, που αδυνατούσαν να συντονίσουν. Γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί συμπολίτες μας και συνειδητά το απέκρυπταν. Συνωμότες, που στην αρχή παρουσίαζαν ψεύτικα δορυφορικά στοιχεία για εμπρησμούς. Και μετά επέρριπταν την ευθύνη στους ίδιους τους κατοίκους, σε ένα κρεσέντο απάνθρωπης προπαγάνδας. Την ώρα που ξεψυχούσαν άνθρωποι, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε αν το επόμενο πρωί «θα πετούσαν τα αεροπλάνα».

Ενώ ο υπουργός Υγείας Πολάκης κάτι ψέλλιζε για λίγους τραυματίες. Την άλλη μέρα, ωστόσο, δήλωνε με θράσος ότι οι νεκροί «μαύρισαν» την εικόνα της δήθεν κυβερνητικής προσπάθειας. Και απειλούσε τον καθηγητή Συνολάκη επειδή απέδειξε ότι το κακό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο. Ανίκανοι και αναίσχυντοι. Αυτοί ήταν – και αυτοί είναι. Εννιά μήνες μετά ούτε μια συγγνώμη. Και με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Αύγουστο, να έχει έρθει μόλις τώρα για διαβούλευση. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος. Είναι ντροπή».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024