Η γερμανική φίρμα έχει ήδη από καιρό ανακοινώσει ότι το I.D., το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την VW θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες πολύ πριν την πρεμιέρα του η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Σύμφωνα, μάλιστα με δηλώσεις του Jurgen Stackman τις οποίες έκανε τον περασμένο Μάρτιο η ημερομηνία έναρξης προπαραγγελιών για το I.D. έχει οριστεί η 8η Μαΐου, οπότε και με αυτήν την αφορμή η VW δημοσιοποίησε ορισμένα ακόμα teasers για το νέο μοντέλο.

Πλην των όσων μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα νέα και κάπως σκοτεινά teasers τα οποία και αποτυπώνουν τη γεωμετρία ενός τυπικού μικρομεσαίου hatchback, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το τίμημα για το I.D. θα οριστεί περί τα 25.000 ευρώ χωρίς βέβαια ακόμα η VW να έχει ακόμα επισήμως τιμές.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το I.D. θα διατεθεί με διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες οι οποίες θα του εξασφαλίζουν αυτονομία από 330 έως 550 χλμ. Αντιθέτως επίσης με ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς, τις πρώτες συστάσεις θα αναλάβει να δώσει η έκδοση με την μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία η οποία εκτός από τα 550 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας θα υπόσχεται και ισχύ 200 ίππων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η τιμή για την συγκεκριμένη έκδοση θα κινηθεί κάτω από τα 30.000 ευρώ.

Η βασική έκδοση με την μικρότερη αυτονομία (330 χλμ.) η τιμή της οποίας και θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ, αναμένεται να ακολουθήσει περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την φόρτιση με σύστημα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος 7,2 KW και 11 ΚW το I.D. θα μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια των μπαταριών του και μέσω ταχυφορτιστή DC 125 ΚW με τη συνδρομή του οποίου θα χρειάζονται 30-45 λεπτά, αναλόγως την έκδοση, για την επαναφόρτιση σε ποσοστό 80%.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το I.D. θα εφοδιάζεται και με μια ιδιαιτέρως εξελιγμένη σουίτα συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και ασφάλειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα διαθέτει τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για τα υποσυστήματα που άπτονται της πληροφόρησης του οδηγού ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί όλα τα συστήματά του πλην του διαχειριστικού της ηλεκτρικής ενέργειας των μπαταριών, της μονάδας ελέγχου κινητήρα και του κλειδώματος θα επιδέχονται αυτόματες αναβαθμίσεις χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε εξειδικευμένο συνεργείο.

Γράψτε το σχόλιό σας