Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χέρι - Χέρι ο Τσίπρας με τον... αψύ Σφακιανό - Ομερτά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Χέρι – Χέρι ο Τσίπρας με τον… αψύ Σφακιανό – Ομερτά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός με την απόφασή του να παράσχει στήριξη μέχρι τέλους στις αθλιότητες Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου «δέσμευσε» ουσιαστικά ολόκληρη της κοινοβουλευτική του ομάδα, μέρος της οποίας έχει αρχίσει να δυσανασχετεί φανερά για τις «τσάμπα μαγκιές» του σφακιανού υπουργού

Το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν τη μάχη των ευρωεκλογών, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο πρωθυπουργός με την απόφασή του να παράσχει στήριξη μέχρι τέλους στις αθλιότητες Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου «δέσμευσε» ουσιαστικά ολόκληρη της κοινοβουλευτική του ομάδα, μέρος της οποίας έχει αρχίσει να δυσανασχετεί φανερά για τις «τσάμπα μαγκιές» του σφακιανού υπουργού της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογηθεί για την ουσία των δηλώσεων Πολάκη, έσπευσε να μιλήσει για το ύφος του… αψύ Σφακιανού και όχι μόνο τον υπερασπίστηκε αλλά έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπό του σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Η δε επιλογή τους να κάνουν διακοπές μαζί και να «συλληφθούν» από το φωτογραφικό φακό στο Ροδάκινο της Κρήτης ήταν η επιβεβαίωση ότι Τσίπρας και Πολάκης θα πάνε μαζί… μέχρι ο πρωθυπουργός να τον αδειάσει. Οπως έχει κάνει άλλωστε και με άλλους «φίλους», όπως τον Γ. Βαρουφάκη, τον Ν. Κοτζιά, τον Π. Καμμένο. Τους χρησιμοποίησε για συγκεκριμένους λόγους, τους κάλυψε στην αρχή και στη συνέχεια τους «τέλειωσε» όταν πια δεν του χρειαζόταν κανείς από από αυτούς.

Με τη στάση του ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει διπλό μήνυμα για τον «εναγκαλισμό» του με τον Παύλο Πολάκη. Αφενός στην Αντιπολίτευση η οποία ζητούσε από τον  κ. Τσίπρα να τον αποπέμψει και αφετέρου σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς έλεγαν ότι οι πράξεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ορισμένους από αυτούς, μάλιστα, να του ζητούν να ανακαλέσει.

Τελικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με την «Αριστερά του Πολάκη» με την οποία έχει ταυτιστεί πλήρως, θα υπερασπιστεί ενώπιον όλων των βουλευτών τις αθλιότητες του υφυπουργού του.

Η ομερτά της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να περιμένουμε καμιά έκπληξη. Η επιβολή μιας ιδιότυπης ομερτά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αποδεκτή από πολλούς αλλά είναι και αναμενόμενη. Γιατί δείχνει ότι το κόμμα είναι ενός ανδρός αρχή, δεν υπάρχει ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ αφού κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει τις επιλογές του Τσίπρα. Οι φωνές κατά του Πολάκη που ακούστηκαν και δημόσια μοιάζουν μάλλον με «τζάμπα μαγκιές» καθώς δεν είχαν καμιά συνέχεια. Ειδικά από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός μίλησε για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ομάδα των «53+» εξαφανίστηκε, οι άλλοι βουλευτές που πιστεύουν ότι το ύφος και το ήθος του Πολάκη δεν συνάδει με αυτό της Αριστεράς, έπαψαν να μιλούν και είναι σίγουρο ότι στη Βουλή θα ψηφίσουν με τρόπο που θα στηρίζει την κυβέρνηση. Κανείς δεν θα τολμήσει να καταψηφίσει, ακόμη και οι «μουσαφίρηδες», αυτοί δηλαδή που ήρθαν από άλλα κόμματα και δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα μετατρέψει σε σόου την κοινοβουλευτική μάχη των τριών ημερών η οποία θα πρέπει να τελειώσει την Τετάρτη διότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει ξανά για την «ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας», για διαπλοκή κι επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον Μητσοτάκη, για τα σκάνδαλα της Novartis και των δανείων των κομμάτων κ.λπ. τονίζοντας ότι η υπόθεση Πολάκη είναι σχέδιο αποπροσανατολισμού.

Ο Τσίπρας και οι βουλευτές του θα αναφερθούν εκτενώς και στην οικονομία, την έξοδο από την κρίση και τις παροχές για τους κοινωνικά αδύναμους, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι θέλει να εξυπηρετήσει την ελίτ.

Βεβαίως, δεν θα βρει να πει κουβέντα για τον Πέτρο Κόκκαλη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή που δεν έχει… πατέρα αλλά μόνο παππού. Δεν θα πει κουβέντα για τον Νίκο Παππά και τα νταραβέρια του με τον Καλογρίτσα και άλλους ισχυρούς επιχειρηματίες. Δεν θα πει κουβέντα και για τον Πετσίτη φυσικά, παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για τη δράση του «Μανόλο» του Παππά και του Μαξίμου είναι καταιγιστικές.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά πώς να μετατρέπει μια συζήτηση για τις αθλιότητες ενός υπουργού του, σε επικοινωνιακό σόου με ατάκες και χειροκροτήματα κάθε φορά που θα «πουλάει» τη διαχωριστική γραμμή αριστεράς και προόδου με την ακροδεξιά που, όπως υποστηρίζει, ταυτίζεται με τη ΝΔ.

Φυσικά, είναι ο ίδιος που «παντρεύτηκε» επί τέσσερα χρόνια την ακροδεξιά και τον ακραίο λαϊκισμό και είναι αυτός που έχει «αγκαλιάσει» τα «ορφανά» του Καμμένου.

Σε θέση άμυνας για το αφορολόγητο

Επίσης, ο πρωθυπουργός εκτός από το θέμα Πολάκη, θα πρέπει να τοποθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και για την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ σχετικά με τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Μετά την πρωτοβουλία της ΝΔ που αποκάλυψε χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, το Μαξίμου αντί να απαντήσει επί της ουσίας εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τη ΝΔ για ταύτιση με το ΔΝΤ…

«Ας μη βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα…», ήταν το αμήχανο σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου .

 Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αντί να απαντήσει αν θα υπερψηφίσει την τροπολογία, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης που είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολογήτου, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού όπου δεσμεύθηκε για τη διατήρησή του, έσπευσε να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργησή του».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024