Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κύπρο υπάρχει φιλότιμο, στην Ελλάδα μόνο καρέκλες

Στην Κύπρο υπάρχει φιλότιμο, στην Ελλάδα μόνο καρέκλες

Ενας υπουργός στην Κύπρο παραιτείται γιατί κάποιες υπηρεσίες δεν έκαναν τη δουλειά του αναφορικά με τον serial killer. Εχετε δει στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο;

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μου υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις από πλευράς του αστυνομικού Σώματος στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα». Τάδε έφη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ο δε κ. Νικολάου στις δηλώσεις του είπε: «Υπέβαλα την παραίτηση για λόγους ευθιξίας και μόνο».

Ο λόγος; Πιθανές παραλείψεις της κυπριακής αστυνομίας σχετικά με τον serial killer και την υπόθεση που συγκλονίζει όλο τον κόσμο. Ενας υπουργός παραιτείται για λόγους ευθιξίας, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έγινε σωστή δουλειά σε ό,τι αφορά τον «Ορέστη» που σκότωσε τουλάχιστον επτά άτομα.

Σας θυμίζει η υπόθεση παραίτησής του κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Οχι βέβαια, ακόμη και για σοβαρότερα εγκλήματα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Και μάλιστα καλύπτονται και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας όταν η Αστυνομία έκανε εγκλήματα στο Μάτι; Υποτίθεται ότι παραιτήθηκε αλλά δεν το δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί όπως είπε «την ώρα της μάχης δε φεύγει κανείς». Ποιας μάχης που χάθηκαν 100 άνθρωποι και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του έκαναν σόου στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Παραιτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών τότε, επομένως και υπεύθυνος εκ του νόμου για όλα όσα έγιναν; Οχι βέβαια. Πήγε στο κόμμα γραμματέας και βρήκε το μήνα που τρέφει τους έντεκα.

Παραιτήθηκε η Ρένα Δούρου; Φυσικά και όχι, μάλιστα διεκδικεί να παραμείνει ξανά Περιφερειάρχης για άλλα τέσσερα χρόνια ελπίζοντας ότι η στραβή στη βάρδια της ήταν κάτι τυχαίο. Και μη αντιλαμβανόμενη ότι δεν φταίει η στραβή αλλά η έλλειψη ικανότητας και διαχειριστικής επάρκειας σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις.

Εχει φύγει ο Νίκος Παππάς και δεν το ξέρουμε; Ο φίλος του Μανώλης Πετσίτης ήταν ο επίσημος νταραβεριτζής του Μαξίμου αλλά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απλά… χαράσσει τη διαστημική πολιτική της Ελλάδας.

Μήπως έχει παραιτηθεί ο Πολάκης που έχει πιαστεί… πολλάκις φάουλ; Στοχοποίησε δικαστές, κίνηση ακόμη και ποινικά κολάσιμη. Κατέγραψε παράνομα συνομιλία, ενέργεια που επισείει ποινή έως 10 χρόνια, αλλά που η Βουλή έχει «ξεχάσει» να άρει την ασυλία του. Εδειξε ασέβεια στους νεκρούς στο Μάτι και στο νεκρό… εχθρό του δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη.

Παραιτήθηκε ο Πολάκης; Οχι βέβαια, γιατί… μας έχει όλους, στην κυριολεξία και γραμμένους. Αφού τον στηρίζει ο Τσίπρας και βάζει ολόκληρη κυβέρνηση να προσκυνά τη χάρη του υπουργού και φίλου του στις διακοπές γιατί αυτός να έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η ευθιξία, αν υπήρχε, θα ανάγκαζε υπουργούς να παραιτηθούν. Και από την τωρινή και από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αλλά εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Κύπρος. Γιατί οι «κουμπάροι» έχουν φιλότιμο, εδώ δεν υπάρχει. Μόνο η αγάπη για την καρέκλα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024