Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας

Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας

Ο 54χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Λιβαδειάς

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας Θηβών στον 54χρονο για τον σοβαρότατο τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Ο 54χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Λιβαδειάς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης είπε ότι ο 54χρονος από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της βαλλιστικής είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.. «Είναι ένα ανθρώπινο ράκος» είπε ο Αλέξης Στεφανάκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου ζητά συγγνώμη για τον τραυματισμό της 8χρονης από την αδέσποτη σφαίρα και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του δράστη

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούσαν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, εκεί είχε στηθεί γλέντι με μπαλοθιές, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν τραυματίστηκε η 8χρονη Αλεξία. Γρήγορα οι έρευνες εστίασαν σε τρία σπίτια, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλυκες από περίστροφο σε γλάστρα στην αυλή του ενός σπιτιού.

Κατά την προανάκριση, ένας 54χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι σε γλέντι με συγγενείς και φίλους έριξε άσκοπους πυροβολισμούς με το περίστροφο που παράνομα κατείχε. Άμεσα οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Λειβαδιάς για να συνεχιστεί η προανάκριση, ενώ παρέδωσε στις Αρχές και το όπλο για βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκειμένου να πιστοποιηθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το όπλο που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι το άτυχο κορίτσι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 54χρονος είναι κάτοικος Αθηνών και είχε πάει για τις γιορτές του Πάσχα στο πατρικό του σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, ενώ το σπίτι του είναι σε απόσταση περίπου 300-350 απ’ αυτό της 8χρονης Αλεξίας.

Τι είπε στην ΕΛ.ΑΣ

Ο 54χρονος συλληφθείς ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι είχε κρύψει το όπλο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του στην Αθήνα και συγκεκριμένα μέσα στη δεξαμενή του πετρελαίου, ενώ αρνήθηκε να πει στις Αρχές πώς έφτασε στην κατοχή του το εν λόγω όπλο το οποίο έφερε χωρίς την ειδική άδεια.

«Δεν πιστεύω ότι έκανα εγώ τέτοιο πράγμα. Είμαι συντεντριμμένος. Πώς πήγα να σκοτώσω ένα παιδί; Ήμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι, ρίχναμε βεγγαλικά και εγώ με το όπλο. Όταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου και γι’ αυτό δεν πήγα στην αστυνομία. Το περίστροφο το έχω κρύψει στην Αθήνα και θα σας πω πού είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά για το περιστατικό, σύμφωνα με το Open, ο 54χρονος στους αστυνομικούς.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024