Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσφυγες από τη Λιβύη υποδέχτηκε η Ιταλία

Πρόσφυγες από τη Λιβύη υποδέχτηκε η Ιταλία

147 άνθρωποι, εκ των οποίων 68 ανήλικοι, έφτασαν με μία ειδική πτήση στην Ιταλία και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρώμης. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Στέφανο Καντιάνι, υφυπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε ο Στέφανο Καντιάνι, υφυπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε. Πρόκειται για ανθρώπους που χρειάζονται ανθρωπιστική προστασία. Μέχρι τώρα βρίσκονταν σε κέντρα κράτησης της Λιβύης. Ανάμεσά τους βρίσκονται 68 ανήλικα, εκ των οποίων τα 46 είναι ασυνόδευτα. Στην Αιώνια Πόλη έφτασαν συνολικά 87 άνδρες και 60 γυναίκες.

Ένας μικρός ανθρωπιστικός διάδρομος: Η ιταλική κυβέρνηση είχε αναλάβει και στο παρελθόν παρόμοιες, περιορισμένης βέβαια έκτασης, πρωτοβουλίες – ακόμη κι αν η γραμμή του υπουργού εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι στο μεταναστευτικό παραμένει σκληρή. Ο ίδιος δε βρήκε τον χρόνο πάντως να πάει στο αεροδρόμιο λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων».

Η κίνηση αυτή έγινε σε συνεργασία με εκκλησιαστικές οργανώσεις και με διάφορες νομαρχίες. Αίτημα της καθολική και της προτεσταντικής εκκλησίας της Ιταλίας ζητούν τώρα είναι να εγκριθεί ένας ευρωπαϊκός ανθρωπιστικός διάδρομος. Πολλά παιδιά αποκάλυψαν ότι πουλήθηκαν από τους διακινητές σε ένοπλες ομάδες που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες. Κάθε φορά τους ζητούσαν χρήματα, τα έδερναν και η ζωή τους ήταν διαρκώς σε κίνδυνο.

Δεν έλειψε πάντως η πολιτική σύγκρουση: η υπουργός άμυνας από τα Πέντε Αστέρια Eλισαμπέτα Τρέντα δήλωσε:

«Χαίρομαι που ο Σαλβίνι τελικά στήριξε την θετική αυτή πρωτοβουλία. Κι αυτό διότι λίγες μόλις μέρες πριν, όταν μίλησα για την ανάγκη προστασίας των προσφύγων, δέχθηκα πολιτικές επιθέσεις. Αυτό συνέβη απλά και μόνο επειδή υπενθύμισα, ότι όποιος προσπαθεί να σωθεί από πολέμους, μπορεί να ζητήσει την αναγνώριση του στάτους του ως πρόσφυγα”.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024