
Τι λέει το ΥΠΕΞ για την ασφάλεια των Ελλήνων της Βενεζουέλας
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Γεννηματά, δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι οι Έλληνες της Βενεζουέλας έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα.
Συνθήκες χάους επικρατούν στη Βενεζουέλα τις τελευταίες ώρες, με τα πλάνα από τις μάχες μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών να κάνουν το γύρο του κόσμου.
Πυροβολισμοί, δακρυγόνα καθώς και επιθέσεις οχημάτων της εθνοφρουράς εναντίον των συγκεντρωμένων αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο Καράκας.
Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας κατοικούν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, μιλώντας στο in.gr, «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι Έλληνες έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση με το προσωπικό της πρεσβείας.
Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απομακρυνθούν Έλληνες από τη Βενεζουέλα, ο κ. Γεννηματάς υπογράμμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους πολίτες των κρατών της ΕΕ.
- Χαμάς: Δεν θα αφοπλιστούμε, αλλά μόνο η αστυνομία θα φέρει όπλα, δηλώνει μέλος του πολιτικού γραφείου της
- «Ο νέος προπονητής του Άρη έχει το μπάσκετ πάντα στο μυαλό του» – Η ανάρτηση της Euroleague για τον Σπανούλη
- Κοσμική θύελλα: Επιστήμονες εντόπισαν τον κρυφό άνεμο που πνέει εδώ και 20.000 χρόνια στο Γαλαξία μας
- Ο Νετανιάχου δεν μπορεί να αποφεύγει τις κάλπες για πολύ ακόμα – Τι μπορεί να φέρουν οι εκλογές στο Ισραήλ;
- Κεφαλονιά: Επιχείρηση διάσωσης 62χρονης τουρίστριας που τραυματίστηκε σε δυσπρόσιτη παραλία
- Το σκεπτικό της απόφασης – «ανάσα» του Αρείου Πάγου για 350.000 δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»



