
Τι λέει το ΥΠΕΞ για την ασφάλεια των Ελλήνων της Βενεζουέλας
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Γεννηματά, δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι οι Έλληνες της Βενεζουέλας έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα.
Συνθήκες χάους επικρατούν στη Βενεζουέλα τις τελευταίες ώρες, με τα πλάνα από τις μάχες μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών να κάνουν το γύρο του κόσμου.
Πυροβολισμοί, δακρυγόνα καθώς και επιθέσεις οχημάτων της εθνοφρουράς εναντίον των συγκεντρωμένων αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο Καράκας.
Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας κατοικούν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, μιλώντας στο in.gr, «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι Έλληνες έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση με το προσωπικό της πρεσβείας.
Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απομακρυνθούν Έλληνες από τη Βενεζουέλα, ο κ. Γεννηματάς υπογράμμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους πολίτες των κρατών της ΕΕ.
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονου από οκτώ άτομα
- Βόρεια Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών – 4 συλλήψεις, αναζητείται ο δεύτερος αρχηγός
- Μουντιάλ: Ο viral speaker της Αργεντινής «τρελάθηκε» ξανά – Το ασύλληπτο ξέσπασμα μετά το 2-1 του Λαουτάρο (vid)
- Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η Πόπη Τσαπανίδου
- Ιράν: Το Ορμούζ είναι κόκκινη γραμμή – Αντίποινα των Φρουρών της Επανάστασης για τα πλήγματα των ΗΠΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε 4 εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ


