Ο Αμερικανός ράπερ, Eminem συνεισφέρει με μία νέα λέξη στο λεξικό Merriam-Webster.

Όπως ανακοινώθηκε στο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster προστίθεται η λέξη «stan» από το single του 2000 του ράπερ με την τραγουδίστρια Ντάιντο «Stan».

Σύμφωνα με το λεξικό, η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουσιαστικό ή/και ρήμα, και τα δύο θεωρούνται «υποτιμητική» και «αργκό» γλώσσα. Ως ουσιαστικό η λέξη stan αναφέρεται σε «έναν εξαιρετικά ή υπερβολικά ενθουσιώδη και αφοσιωμένο θαυμαστή». Ως ρήμα, σημαίνει «να εκδηλώνει κάποιος θαυμασμό σε υπερβολικό, ακραίο βαθμό: να είναι ένας εξαιρετικά αφοσιωμένος και ενθουσιώδης φίλος κάποιος ή κάτι τέτοιο».

Όπως αναφέρεται στο λεξικό, η ετυμολογία της λέξης «stan» προέρχεται από το τραγούδι του Eminem με την Ντάιντο, για έναν θαυμαστή που παρουσιάζει ακραία αφοσίωση στον αγαπημένο του ράπερ σε σημείο δολοφονίας και αυτοκτονίας.

Η λέξη «stan» συμπεριλήφθηκε στο Oxford English Dictionary το 2017.

Μόλις αυτό τον μήνα, στο Merriam-Webster προστέθηκαν 640 νέες λέξεις, ανάμεσά τους: «on-brand» («κατάλληλη για, τυπική, σύμφωνη ή υποστηρικτική μιας συγκεκριμένης μάρκας ή δημόσιας εικόνας ή ταυτότητας»), «EGOT» (η βράβευση ενός καλλιτέχνη με Emmy, Grammy, Oscar και Tony) κά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr