Έξι Αμερικανοί στους 10 θεωρούν ότι το οικονομικό σύστημα συνεχίζει να ωφελεί όσους κατέχουν εξουσία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από τη Washington Post.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η οικονομία συνεχίζει να ευνοεί τις ελίτ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εφημερίδα Washington Post και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Έξι Αμερικανοί στους 10 θεωρούν ότι το οικονομικό σύστημα συνεχίζει να ωφελεί όσους κατέχουν εξουσία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τη Washington Post.

Αυτά τα αποτελέσματα «μεταδίδουν το ένθερμο λαϊκιστικό ζήλο» που οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στη νίκη στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στις προεδρικές εκλογές του 2016, γράφει η εφημερίδα.

Όμως, αυτό το αίσθημα εκδηλώνεται το ίδιο έντονα και στους Δημοκρατικούς, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδέα ότι η οικονομία ευνοεί τους ισχυρούς είναι διάχυτη στο 81% των Δημοκρατικών, στο 66% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και στο 32% των Ρεπουμπλικανών.

Την ίδια ώρα, το 42% των Αμερικανών θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική του προέδρου Τραμπ τους ενθαρρύνει προκειμένου ενδεχομένως να τον ψηφίσουν το 2020, μια πιθανότητα που απορρίπτει το 32% των ψηφοφόρων.

Στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η οικονομία είναι το μεγαλύτερο κίνητρο (σε ποσοστό 78%) για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί από το 4,8% το 2016 στο 3,8% σήμερα, το χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 50 χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, εντούτοις, η πλειονότητα των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τις ενέργειες του δισεκατομμυριούχου προέδρου σε ποσοστό 54%, ενώ το 52% λέει ότι δεν θα τον στηρίξει.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 22ας-25ης Απριλίου σε δείγμα 1000 ανθρώπων, με ένα περιθώριο λάθους συν/πλην 4%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr