Η Πολωνία είναι απίθανο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν το κυβερνών ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επανεκλεγεί φέτος, δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η Πολωνία είναι απίθανο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν το κυβερνών ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επανεκλεγεί φέτος, δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita σχετικά με το αν θα υπάρξει ένα Polexit μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Πολωνία, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Όχι».

«Η Πολωνία είναι μαζί μας (με την Ευρωπαϊκή Ένωση), επειδή έχουμε κοινές αξίες» υποστήριξε ο Γιούνκερ.

Η δήλωσή του έγινε ενώ το μεγαλύτερο μέτωπο της αντιπολίτευσης στην Πολωνία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την ΕΕ.

Το PiS βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πολωνικά δικαστήρια από τις αρχές του 2016. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν την Κομισιόν.

Ανήσυχη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση περιφρονεί θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές σε αυτήν τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων, η Επιτροπή άρχισε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία, για να διαπιστώσει εάν η Πολωνία τηρεί το κράτος δικαίου.

Το προαναφερθέν κόμμα έχει επίσης συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη μετανάστευση.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr