Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκάρει η καταγγελία της πρώην συζύγου του «Ορέστη»: «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»!

Σοκάρει η καταγγελία της πρώην συζύγου του «Ορέστη»: «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»!

Νέα στοιχεία για την δράση του 35χρονου λοχαγού έρχονται στο φως της δημοσιότητας εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο αξιολογήθηκαν επαρκώς από τις κυπριακές αρχές οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν εις βάρος του ακόμα και από την πρώην σύζυγό του

Νέα στοιχεία για την δράση του 35χρονου λοχαγού έρχονται στο φως της δημοσιότητας εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο αξιολογήθηκαν επαρκώς από τις κυπριακές αρχές οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν τόσο από την πρώην σύζυγό του όσο και από μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες που δηλώνει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, εναντίον του λοχαγού, εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην γυναίκα του λοχαγού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο ύποπτος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι.

Ένας άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη στιγμή, με βάση τα δεδομένα κουβαλούσε πέντε φόνους στην πλάτη του, είπε με θράσος στη γυναίκα του, «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω».

Η πρώην σύζυγος του 35χρονου είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι δεν ζητά την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, οι οποίες αφού του έγιναν, αυτός απολογήθηκε.

Αυτούσια η καταγγελία της γυναίκας όπως δημοσιεύτηκε στο reporter.com.cy έχει ως εξής:

«Στις 19/6/2018 και ώρα 08:25 καταγγέλθηκε στον σταθμό από την… και ανέφερε ότι την 18/6/2018 και περί ώρα 22:00, ενώ συζητούσε με το σύζυγο της για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν κι αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους και μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, την περασμένη εβδομάδα, του ζήτησε διαζύγιο κι ο σύζυγος της δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Επίσης, την απείλησε με τη φράση “μεν τολμήσεις να πιάσεις διαζύγιο, δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω”».

Η παραπονούμενη την 19/6/2018 το πρωί, ενημέρωσε το γραφείο ευημερίας. Σε γραπτή της κατάθεση ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Στη συνέχεια ο 35χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εντοπίστηκε του δόθηκαν οι «δέουσες συστάσεις», ενώ ανέφερε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει τη γυναίκα του σωματικά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να μην χωρίσουν».

Ακολούθως ο 35χρονος απολογήθηκε και «υποσχέθηκε συμμόρφωση».

Καταγγελία για βιασμό

Στο μεταξύ, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν γύρω από τη δράση του 35χρονου λοχαγού, γυναίκα από τις Φιλιππίνες κατήγγειλε ότι ο ύποπτος την είχε βιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια, χωρίς όμως να προβεί σε καταγγελία.

Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα Πολίτης, η οικιακή βοηθός, πέραν από το σοκ, είχε αφόρητες τύψεις, ενώ αισθάνεται ενοχή που δεν προέβη νωρίτερα στην καταγγελία, θεωρώντας ότι τυχόν δίωξη του υπόπτου για τον βιασμό της, ενδεχομένως να απέτρεπε τις εξελίξεις.

Η καταγγελία της γυναίκας για βιασμό της από τον 35χρονο, φαίνεται να ακολουθεί το διπλό φονικό που διέπραξε το 2016. Η οικιακή βοηθός αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2017, χρονολογία η οποία συνάδει με καταγγελία του ίδιου του «Ορέστη», την οποία φέρει στο φως το reporter.com.cy.

Ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017 προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε.

Μάλιστα, ο 35χρονος, δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Συγκλονίζει γυναίκα που γλίτωσε από τον δράστη

Από τα χέρια του αδίστακτου λοχαγού γλίτωσε η 27χρονη Μάρτζι, η οποία μίλησε στην εφημερίδα Real News: «Αμέσως μετά την εξαφάνιση της φίλης μου Μαρικάρ, ο «Ορέστης» επικοινώνησε μαζί μου στο Facebook και μου είπε ότι θέλει να με δει γιατί ξέρει κάτι πολύ σημαντικό για τη Μαρικάρ. Όμως, όταν μιλούσα μαζί του από τον λογαριασμό της μητέρας της Μαρικάρ, υποδυόμενη τη μητέρα, ο «Ορέστης» έλεγε πως δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτό με έβαλε σε τρομερές υποψίες.»

«Τότε ήταν που επέμενε πολύ να με συναντήσει μόνη μου. Του είπα πως δεν τον γνωρίζω και εκείνος αρνήθηκε να με δει μόνο με φίλους μου. Είχε μεγάλη πειθώ, αλλά αντιστάθηκα, αν και έλεγε πως έχει πληροφορίες να μου πει, τις οποίες θα μπορούσα να μεταφέρω στην αστυνομία, χωρίς να πω λέξη για αυτόν. Είχα ένα κακό προαίσθημα. Ακούγαμε συνέχεια για κοπέλες που χάνονταν η μία μετά την άλλη», συμπλήρωσε η γυναίκα που εργάζεται ως οικιακή βοηθός στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια.

Και κατέληξε: «Δεν ξέρουμε ακόμα πώς τον γνώρισε η Μαρικάρ. Αναρωτιόμαστε γιατί ποτέ δεν τον είχε αναφέρει. Αποκλείεται να είχε κάνει σχέση με τον Ορέστη, γιατί όλες εμείς ξέραμε πως ο Ορέστης ήταν το αγόρι της φίλης μας της Λίζας».

Η τραγική ιστορία της Λίβια και της 8χρονης κόρης της

Τις τραγικές λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονη κόρης της Έλενα Ναταλία ξετυλίγουν με εκτενή δημοσιεύματα τα ρουμανικά ΜΜΕ.

Η Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και η κόρη της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, 8 χρονών φαίνεται – ημερολογιακά – να είναι τα πρώτα θύματα του Μεταξά, αφού καταγγέλθηκε η απουσία τους στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 από την οικία όπου διέμεναν στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία.

Ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε τη δολοφονία νεαρής μητέρας από τη Ρουμανία και της 8χρονης κόρης της, τις οποίες όπως ανέφερε, μετά που τις σκότωσε, τις πέταξε σε σημείο απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού.

Να σημειωθεί ότι η 8χρονη παρουσίαζε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες μέρες της εξαφάνισής τους, μάνα και κόρη είχαν αφήσει στην οικία όπου διέμεναν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η 8χρονη. Η Αστυνομία είχε εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για την εξαφάνισή τους, ενώ υπήρξε μαρτυρία ότι κάποιος είδε το κοριτσάκι να βγαίνει από φαρμακείο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η άτυχη Λίβια είχε φύγει από τη Ρουμανία πριν δέκα χρόνια με τον τότε σύζυγό της για ένα καλύτερο μέλλον στην Κύπρο. Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στην Κύπρο και σύντομα το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Αργότερα η Λίβια έμεινε μόνη με την κόρη της στην Κύπρο, ενώ, σύμφωνα με όσα γράφονται στον ρουμανικό τύπο, οι δύο τους σπάνια επισκέπτονταν το Buzau, όπου διέμενε η μητέρα της.

Μάλιστα η μητέρα της Λίβια μετά την εξαφάνισή μάνας και κόρης τον Σεπτέμβριο του 2016, επανειλημμένα ζητούσε να εξεταστεί από την κυπριακή αστυνομία η υπόθεση αλλά κανείς δεν της έδινε απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην σύζυγος της Λιβια και πατέρας της Έλενα Ναταλία ήταν αυτός που ενημέρωσε την πρώην πεθερά του για τη φρικτή είδηση ότι η κόρη της και η εγγονή της έπεσαν θύματα δολοφονίας του καθ’ομολογία μανιακού δολοφόνου, «Ορέστη».
Η μητέρα μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι σοροί, ώστε να τις θάψει όπως πρέπει.

Άκαρπες οι έρευνες

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της Πυροσβεστικής με τη χρήση ρομποτικής κάμερας στην Κόκκινη Λίμνη κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού με στόχο την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας και τον εντοπισμό τρίτης μετά τις υποδείξεις του 35χρονου Νίκου Μεταξά.

Η μειωμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη, δυσχέρανε το έργο Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι σημερινές έρευνες να λήξουν χωρίς αποτελέσμα.

Σε ότι αφορά τις έρευνες στο Ξυλιάτο, επιχείρησε και σήμερα ο δύτης, με επίκεντρο το τελευταίο κρίσιμο σημείο, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Οι έρευνες στο Μιτσερό θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό που ανασύρθηκε χθες από βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη, ωστόσο δεν κατέδειξε την ταυτότητα και περαιτέρω στοιχεία του θύματος. Αύριο αναμένεται να διενεργηθεί νέα νεκροτομή επί της σορού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης». Προς το παρόν, είπε, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πτώμα της τέταρτης γυναίκας εντοπίστηκε στη βαλίτσα σε εμβρυακή στάση. Η άτυχη γυναίκα δεν εντοπίστηκε γυμνή, αλλά ούτε και δεμένη, όπως η Μαρί Ρούζ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024