Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To νέο θύμα του serial killer : Τι γνωρίζουμε για τη σορό που ανασύρθηκε σε βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη

To νέο θύμα του serial killer : Τι γνωρίζουμε για τη σορό που ανασύρθηκε σε βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη

Η σορός που εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη είναι σε προχωρημένη αποσύνθεση. Για ποιο θύμα του 35χρονου serial killer πρόκειται.

Σορός γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε εντός της ταξιδιωτικής βαλίτσας που ανασύρθηκε σήμερα Κυριακή του Πάσχα, λίγο πριν τις 14:00 από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης. Μαζί με τη σορό εντοπίστηκε και τσιμεντένιο μπλοκ με στόχο, προφανώς, να παραμείνει η βαλίτσα στον βυθό.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» Κύπρου και το Sigma Live πρόκειται για σορό ενήλικης γυναίκας, σε προχωρημένη αποσύνθεση.

«Mετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από την λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία είχε μέσα πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ» δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός δεν ανήκει σε μικρό παιδί αλλά σε ενήλικη γυναίκα. Επισήμανε, δε, ότι θα γίνουν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να διακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας. Πάντως, οι εικασίες στρέφονται στην 31χρονη Maricar Valdez Arquila και στην 36χρονη Livia Florentina Bunea.

Ο κ. Σιάηλος δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται αλλά δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας από τη λίμνη σήμερα. Θα διενεργηθούν εξετάσεις και πιθανόν να γίνει αύριο η ανάσυρση. Επισήμανε δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα μέσα στη λίμνη και αναζητείται με ρομποτική κάμερα.

Όπως φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, είχε πετάξει στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου, τρεις γυναίκες, αφού τις δολοφόνησε. Πρόκειται για την Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, όπως και την Maricar Valdez Arquila, 31 ετών από τις Φιλιππίνες.

Η πρώτη από τις δύο βαλίτσες που είχαν εντοπιστεί το Σάββατο ανασύρθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δύτη που καταδύθηκε με σκάφανδρο και της ομάδας που βρισκόταν πάνω στη λέμβο. H επιχείρηση διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και στις 1.50μ.μ. περίπου εξήλθε. Στη συνέχεια ανασύρθηκε η βαλίτσα από την τοξική λίμνη.

Αυτοψία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους στο ειδικό κέντρο επιχειρήσεων, που στήθηκε στην όχθη της Κόκκινης Λίμνης.

Ευρήματα και στο Ξυλιάτο

Εξάλλου, οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και στο φράγμα το Ξυλιάτου.

Χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκε «κάτι», το οποίο έχει σταλεί για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ίδια ενημέρωση έκανε λόγο «για πράγμα που δεν συνάδει με το περιβάλλον εκεί».

Παρόλα αυτά σήμερα παρατηρείται μια στασιμότητα στην επιχείρηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Υποψίες για δράση στα κατεχόμενα

Μετά τις φρικιαστικές ομολογίες για τις 7 δολοφονίες στις ελεύθερες περιοχές, οι αρχές του ψευδοκράτους, άρχισαν να μελετούν δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών στα κατεχόμενα, καθώς ο Ίλαρχος, φαίνεται πως περνούσε συχνά τα οδοφράγματα της πράσινης γραμμής και επισκεπτόταν το ψευδοκράτος.

Η καταγωγή της οικογένειας του, από την πλευρά του πατέρα του είναι από το κατεχόμενο χωριό Δίκωμο, ενώ η μητέρα του κατάγεται από τη Βουλγαρία.

Οι αρχές του ψευδοκράτους εστιάζουν στην δολοφονία της 40χρονης Βιετναμέζας Νταμ Θι Χο, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 2017 και το πτώμα της βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, στα κατεχόμενα, τον Ιανουάριο του 2019.

Διατυπώνονται υποψίες για πιθανή δολοφονία της γυναίκας από τον «Ορέστη» λόγω των χαρακτηριστικών του εγκλήματος. Ήδη έχουν διαβιβαστεί πληροφορίες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα και εξετάζεται από τη Κυπριακή Αστυνομία και αυτή η υπόθεση.

Οι έρευνες του Σαββάτου

Τα δύο ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 2 το απόγευμα από τη ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας που ιδιωτική εταιρεία διέθεσε στις Αρχές. Λίγη ώρα αργότερα, οι ανακριτές του ΤΑΕ μετέφεραν στη σκηνή τον 35χρονο στρατιωτικό, ο οποίος τους υπέδειξε σημείο ανατολικά της λίμνης και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με βάρκα τοποθέτησαν σημαδούρες για να σηματοδοτήσουν τα σημεία. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, τα δύο αντικείμενα «κινούν εύλογες υποψίες ότι είναι τα αντικείμενα τα οποία αναζητούσαμε», προσθέτοντας ότι έγινε «σηματοδότηση των αντικειμένων», ούτως ώστε σήμερα, γύρω στις 10:00 το πρωί, «να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης τους προκειμένου να διαπιστωθεί για ποια πράγματα πρόκειται», αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες. Τόνισε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν «για να βρούμε και το τρίτο αντικείμενο», ενώ διαβεβαίωσε πως η ανάσυρση θα γίνει «με κάθε προσοχή και στόχος είναι να ανασυρθούν τα αντικείμενα ακριβώς όπως είναι στον βυθό».

Είχε προηγηθεί προκαταρκτικός έλεγχος των υδάτων της λίμνης από ειδικούς για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να μπει δύτης.

Ο κ. Τράγκολας διευκρίνισε πως μέχρι σήμερα το πρωί θα αναμένουν «τα αποτελέσματα της ποιότητας του νερού, καθότι είναι πολύ καθοριστικό στοιχείο αφού έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των δυτών».  Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε, «ανάλογα με την ποιότητα του νερού ανάλογη θα είναι και η στολή του δύτη που θα φορέσει μαζί με το σκάφανδρο κεφαλής που θα τοποθετείται με αέρα από την ξηρά», προκειμένου να καταδυθεί δύτης και να ανασύρει τις βαλίτσες οι οποίες «δεν έχουν ανευρεθεί σε μεγάλο βάθος».

Αναφορικά με τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα» κι ότι αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα παράλληλα με τις εργασίες στην Κόκκινη Λίμνη. Είπε ακόμα πως κι εκεί βρέθηκε ένα αντικείμενο το οποί εστάλη για εξέταση «και αναμένουμε τα αποτελέσματα χωρίς να ελπίζουμε όμως σε κάτι το θετικό. Απλά εξετάζουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με το περιβάλλον εκεί».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024