Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σρι Λάνκα: Παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας λόγω των επιθέσεων

Σρι Λάνκα: Παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας λόγω των επιθέσεων

Μετά τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, «ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας παραιτήθηκε», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα μετά τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών που σκόρπισαν τον θάνατο σε 253 ανθρώπους στο νησί της νότιας Ασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

«Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας παραιτήθηκε», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Πουτζούτ Τζαγιασουντάρα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εγκαταλείπει τη θέση του λόγω της αποτυχίας των αρχών να εμποδίσουν τη σφαγή, μετά τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας χθες βράδυ.

Η αστυνομία αναζητά 140 άτομα που πιστεύεται ότι είχαν διασυνδέσεις με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο εξτρεμιστής Ζαχράν Χασίμ, ο βασικός ύποπτος των τζιχαντιστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την περασμένη Κυριακή τη Σρι Λάνκα, σκοτώθηκε την ώρα που διέπραττε επίθεση σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία του Κολόμπο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

Ο Ζαχράν Χασίμ διέπραξε την επίθεση κατά του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην παραλία της πρωτεύουσας, με έναν δεύτερο καμικάζι που αναφέρεται ως «Ιλάμ», διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Χασίμ ήταν ο αρχηγός της National Thowheeth Jama’ath (NTJ), τοπικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ελάχιστα γνωστής έως την Κυριακή και την οποία το Κολόμπο κατηγορεί ότι διέπραξε τις επιθέσεις.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024