Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ψήνονται» εθνικές κάλπες για τον Ιούνιο

«Ψήνονται» εθνικές κάλπες για τον Ιούνιο

Ο πανικός στο Μαξίμου από το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με την εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να επισπεύσει τις βουλευτικές εκλογές

Όλα τα σενάρια είναι πλέον πάνω στο τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα για τις επόμενες κινήσεις του και η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, εντός του Ιουνίου, έχει σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη πολλές πιθανότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι ιδιαίτερα βαρύ για την κυβέρνηση, κυρίως μετά την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν απεγνωσμένα εναλλακτικές κινήσεις απεγκλωβισμού από το ιδιαίτερα αρνητικό πολιτικό περιβάλλον. Εξάλλου, η κίνηση Πολάκη και βέβαια μετά η κάλυψή του από τον Πρωθυπουργό ενίσχυσε τα ποσοστά αρνητισμού στην κυβέρνηση και γκρέμισε την προσπάθεια επικοινωνιακής και πολιτικής αντεπίθεσης.

Οι παροχές. Σε αυτό το πλαίσιο τα εκλογικά σενάρια ήδη συζητούνται στο κεντρικό σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, αναλύονται και οι δημοσκοπήσεις, ενώ αναζητούνται κοινωνικά και πολιτικά στηρίγματα. Δεν είναι τυχαία και η εσπευσμένη προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού, στενών συνεργατών του και του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή του Γιώργου Χουλιαράκη. Εκεί εξετάστηκε ο νέος κύκλος παροχών και ουσιαστικά η απόφαση είναι να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα το… ταμείο του κράτους με φόντο και τις ευρωεκλογές.

Η λογική ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για τη διανομή του υπερπλεονάσματος», που μεταδίδεται από κυβερνητικούς παράγοντες, ενισχύει το σενάριο περί πρόωρης προσφυγής σε κάλπες τον Ιούνιο. Και αυτό σε μια λογική διαμόρφωσης ευνοϊκότερου κλίματος για τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και με σημαντική απόσταση.

-Πού επικεντρώνονται οι συζητήσεις στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου

-Πού επενδύει την πολιτική της η κυβέρνηση;

-Από πού θα κριθεί η τελική απόφαση του πρωθυπουργού;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτως της Μ. Παρασκευή

«Ψήνονται» εθνικές κάλπες για τον Ιούνιο

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024