Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Bethan Grey συνεργάστηκε με την εταιρεία Nature Squared για να δημιουργήσει μια συλλογή από ιριδίζοντα έπιπλα που έχουν επιστρωθεί σε απομεινάρια από βιομηχανίες τροφίμων (θαλασσινών και λαχανικών)

Στην έκθεση Spazio Rossana Orlandi, κατά τη διάρκεια της φετινής εβδομάδας Design στο Μιλάνο, η συλλογή επίπλων Exploring Eden περιλαμβάνει μια μονάδα ραφιών, ξαπλώστρες, σκαμνιά και τραπέζια κατασκευασμένα από παραπροϊόντα όπως φτερά και κοχύλια που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Η Grey εκμεταλλεύτηκε τις μαργαριταρένιες και ιριδίζουσες ιδιότητες του capiz, του μαργαριταριού, του χτενιού και των κελυφών για να δώσει σε κάθε ένα από τα κομμάτια επίπλου ένα μοναδικό σχέδιο και χρώμα.

Η Nature Squared, η οποία έχει ένα γραφείο στο ίδιο κτίριο στο Δυτικό Λονδίνο με την Grey, αγοράζει τα κοχύλια απευθείας από εργαζόμενους στις φιλιππινέζικες αλιευτικές κοινότητες, οι οποίοι συλλέγουν τα θαλασσινά.

 

«Η πρακτική σχεδιασμού της Bethan ήταν πάντα γύρω από φυσικά υλικά, τα έντονα μοτίβα και χρώματα», δήλωσε ο Owen Goldser, σχεδιαστής στο στούντιο της Gray.