Επτά διαδηλωτές ντυμένοι με μαύρα κοστούμια και κόκκινες γραβάτες έχουν αποκλείσει τις περιστρεφόμενες πόρτες του κτιρίου, ενώ κάποιοι από τους 13 ακτιβιστές που έχουν αποκλείσει το Χρηματιστήριο φορούν πινακίδες LED στις οποίες αναγράφεται: «Κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης», «Πείτε την αλήθεια» και «Δεν τρώγονται τα χρήματα»

Διαδηλωτές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion απέκλεισαν σήμερα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σχηματίζοντας αλυσίδα μπροστά από τις εισόδους του.

Επτά διαδηλωτές ντυμένοι με μαύρα κοστούμια και κόκκινες γραβάτες έχουν αποκλείσει τις περιστρεφόμενες πόρτες του κτιρίου, ενώ κάποιοι από τους 13 ακτιβιστές που έχουν αποκλείσει το Χρηματιστήριο φορούν πινακίδες LED στις οποίες αναγράφεται: «Κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης», «Πείτε την αλήθεια» και «Δεν τρώγονται τα χρήματα».

«Η Extinction Rebellion θα επικεντρωθεί σήμερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, τελευταία μέρα των διαδηλώσεών της που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στη βρετανική πρωτεύουσα. «Στόχος είναι να αξιώσουμε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα να μας πει την αλήθεια για το κλίμα και τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει αυτός στον πλανήτη μας», προσθέτει.

Την ίδια ώρα τέσσερις ακτιβιστές της οργάνωσης σκαρφάλωσαν πάνω σε τρένο στο Κάναρι Γουόρφ και στέκονται όρθιοι στην οροφή του, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ μια άλλη ακτιβίστρια κόλλησε το χέρι της πάνω σε ένα βαγόνι.

Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, αλλά η εταιρεία μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου προειδοποίησε για μικροκαθυστερήσεις μεταξύ δύο σταθμών. Η αστυνομία των βρετανικών μέσων μεταφοράς έστειλε ομάδα της στο Κάναρι Γουόρφ για να απομακρύνει τους διαδηλωτές.

Η οργάνωση Extinction Rebellion έχει απευθύνει έκκληση για μη βίαιη πολιτική ανυπακοή με στόχο η βρετανική κυβέρνηση να περιορίσει στο μηδέν μέχρι το 2025 τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να σταματήσει αυτό που οι ακτιβιστές αποκαλούν παγκόσμια κρίση του κλίματος.

Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion έχουν ανακοινώσει ότι αργότερα σήμερα θα τερματίσουν τη δράση τους, ενώ η αστυνομία του Λονδίνου προειδοποίησε τους πολίτες ότι «είναι πιθανό όλο το Σίτι να αντιμετωπίσει αναστάτωση» κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 15 Απριλίου που άρχισαν οι διαμαρτυρίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη στη Βρετανία.

Διαδηλωτές της Extinction Rebellion παραμένουν εξάλλου στην Μαρμπλ Αρτς, αν και εκεί δεν έχουν αποκλειστεί δρόμοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr