Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf Mk8 2020: Ανατροπή εκ των έσω

VW Golf Mk8 2020: Ανατροπή εκ των έσω

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο των Γερμανών διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξης εν όψει της πρεμιέρας του η οποία αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο και παρά την εξελικτική αισθητική του κρύβει ιδιαιτέρως σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές περγαμηνές του θαλάμου επιβατών, αναλαμβάνοντας παράλληλα να εισαγάγει την VW στις ήπιες υβριδικές τεχνολογίες.

Φωτογραφίες: Automedia

Μετά από κάποιες αναβολές, η νέα όγδοη γενιά του γερμανικού best-seller βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την αποκάλυψή του η οποία όπως έχει ανακοινώσει η VW θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2019, σε ξεχωριστή εκδήλωση με λίγες εβδομάδες απόσταση από την έκθεση της Φρανκφούρτης η ανοίγει αυλαία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς από τις λήψεις του φωτογραφικού που εντόπισαν την νέα γενιά του Golf σε δοκιμές εξέλιξης με ελάχιστο καμουφλάζ, το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο εξακολουθεί να αποτελεί τον ορισμό της εξελικτικής σχεδίασης, χωρίς να επιχειρεί δραστικές αλλαγές.

Σε αντίθεση με το γνώριμο σχεδιαστικό μοτίβο της εξωτερικής του εμφάνισης, ριζική προδιαγράφεται η αναμόρφωση του εσωτερικού του, για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η αξιοποίηση μιας μετεξέλιξης της αρχιτεκτονικής MQB, η οποία συνεπικουρούμενης της αύξησης των εξωτερικών του διαστάσεων, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη διαθέσιμη ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών, αλλά και να «προσθέσει» λίτρα στην χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

Ο δεύτερος λόγος της ριζικής εσωτερικής αλλαγής του νέου Golf είναι η χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά το σύστημα infotainment και τον δεδομένα ψηφιακό πίνακα οργάνων για όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού τα οποία θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και επιλογές από ποτέ, με την προοπτική η νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου να φέρει την «επανάσταση» σε όρους ψηφιακής τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και gadgets, όπως επανειλημμένα έχουν πει στελέχη της VW. Οι βλέψεις της VW ως προς αυτόν τον τομέα, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ,θα οδηγήσουν στον ριζικό ανασχεδιασμό της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό, όπου θα κυριαρχούν οι οθόνες και οι επιφάνειες αφής.

Παράλληλα με τα gadgets, το νέο Golf αναμένεται να διαθέτει μια εξελιγμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας τα οποία θα του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης σε συγκεκριμένες συνθήκες με στόχο περισσότερη άνεση και φυσικά ασφάλεια.

Σε επίπεδο κινητήρων, η γκάμα του Golf θα περιλαμβάνει τον νέας γενιάς γνώριμο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος ενώ την εμφάνισή του αναμένεται να κάνει και ένα νέο diesel μοτέρ 1,5 λίτρου ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον TDI 1.6 και ο οποίος επίσης θα προσφέρεται σε διαφορετικές παραλλαγές απόδοσης. Επίσης, το νέο Golf αναμένεται να γίνει το πρώτο μοντέλο της VW που θα υιοθετήσει ήπια υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας πολλές εκδόσεις με το επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt που ήδη συναντάμε σε εκδόσεις της ομογάλακτης Audi, και ενισχύει σημαντικά την αποδοτικότητα.

Μέρος της γκάμας του Golf θα εξακολουθήσει να αποτελεί και η plug-in υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται επίσης βελτιωμένη σε όρους αποδοτικότητας. Αντιθέτως η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου δεν αναμένεται να συμπεριλάβει στις τάξεις της αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση με δεδομένη την παρουσία του I.D. Hatchback το οποίο θα λανσαριστεί ταυτόχρονα. Φυσικά, από την γκάμα δεν θα λείψουν και οι εκδόσεις επιδόσεων με τα διακριτικά GTI και R για τις οποίες αν και είναι ακόμα νωρίς θα προσφέρουν επιπλέον ισχύ η οποία αναμένεται να φτάσει τους 250 και τους 350 ίππους αντίστοιχα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024