Ο τρόπος που πολιτεύεται ο πρωθυπουργός «δείχνει έναν φοβισμένο αριστερό που αποφασίζει να παραχωρήσει και κάποια πράγματα στην ελεύθερη οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη και στην επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι ο τρόπος που πολιτεύεται ο πρωθυπουργός «δείχνει έναν φοβισμένο αριστερό που αποφασίζει να παραχωρήσει και κάποια πράγματα στην ελεύθερη οικονομία»,

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ TV στα Γιάννενα Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για συνεχιζόμενη «υπαλληλοποίηση» της μεσαίας τάξης που καταστρέφει «το μαγαζί της γειτονιάς» προς όφελος, τελικά, των πολυεθνικών.

Τόνισε την ανάγκη για μία οικονομία της μεσαίας τάξης λόγω της ποικιλομορφίας και των πολλών διαφορετικών πραγμάτων που έχουμε να αναδείξουμε: κρασιά και αγροτικά προϊόντα, κτηνοτροφία, ένα υπέροχο τουριστικό προϊόν και καλά πανεπιστήμια.

Ξεκαθάρισε πως πρέπει να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές και να καταργηθεί το κομματικό κράτος και οι σπατάλες του.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «χιλιάδες στελέχη της ΝΔ περιμένουν να εφορμήσουν στο κράτος και να λάβουν θέσεις διευθυντών». «Η οικονομία θα καθορίσει τελικά την ψήφο του Έλληνα πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Τσίπρας τζογάρει με τις εκλογές», ενώ επέκρινε την συνεχή επίκληση των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως είπε το Ποτάμι «είναι στο ραντάρ των νέων πολιτών» και εκτίμησε ότι δεν είναι καλό παράδειγμα σε μία κοινωνία, εάν τα παιδιά ακολουθούν τις πολιτικές επιλογές των γονιών. «Ο καθένας να κάνει την δική του ανάλυση για τα πράγματα. Να μην υπακούει ούτε στον αέρα που φυσάει, ούτε στο ρεύμα, ούτε στις οικογενειακές παραδόσεις», είπε.

Όσον αφορά την πενταετή πορεία του Ποταμιού, ανέδειξε τη θετική συμβολή του στα ζητήματα δικαιωμάτων, δημοσίου, προμηθειών, αλλά και στα εθνικά θέματα. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα του διαφοροποιείται απέναντι στην ψηφοθηρία.  «Η πρώτη, η μοναδική σκέψη μας είναι αν αυτό είναι σωστό και συμφέρον για την πατρίδα και όχι αν δίνει και ψήφους», σημείωσε.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ξεκαθάρισε πως «το Ποτάμι δεν θα περιμένει να φουσκώσει μήπως κάποια στιγμή το φωνάξει ο κόσμος να τον σώσουμε, αλλά πρέπει να λύνει μικρά και μεγάλα προβλήματα, όποτε αυτό είναι εφικτό».: «Έχουμε συγκεκριμένα αιτήματα για τη χώρα, συγκεκριμένες προτεραιότητες, με αυτές θα διεκδικήσουμε ρόλο την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr