Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης χαρακτήρισε «μέγα λάθος» τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά θεώρησε άστοχη και την ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Twitter.

«Μέγα» και «τραγικό» λάθος χαρακτήρισε τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τα σχόλια του κ. Πολάκη ο κ. Βαρδακαστάνης επισήμανε: «Ο κ. Πολάκης έκανε ένα τραγικό λάθος, αλλά αυτό πηγάζει από τον τρόπο που γενικώς πολιτεύεται. Αντί να ασκήσει κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο για πολιτικές θέσεις που αυτός εξέφρασε, τον επέκρινε γιατί χρησιμοποίησε έναν νόμο της χώρας από το 2001 και την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που μετά η ΝΔ τον βελτίωσε γύρω στο 2006, έπειτα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ το 2013 και δύο φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό την υπουργία του (κ.Πολάκη) μάλιστα, αδίκησε το εαυτό του. Θα μπορούσε να του ασκήσει κριτική σε όσα λέει, αλλά όχι να ασκήσει κριτική γιατί χρησιμοποίησε τον νόμο και μάλιστα να δώσει στη δημοσιότητα και την απόφαση διορισμού. Αυτό είναι μέγα λάθος».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κριτική του κ. Πολάκη προς τον κ.Κυμπουρόπουλο εμπεριέχει και πολιτική κριτική και, άρα, νομιμοποιείται, ο κ. Βαρδακαστάνης απάντησε: «Αν ο κ. Πολάκης είχε απευθυνθεί στον κ. Κυμπουρόπουλο και του έλεγε «τι είναι αυτά που λες, εδώ το αναπηρικό κίνημα της χώρας έχει φτύσει αίμα να θεσπίσει αυτούς τους νόμους, έχουν αγωνιστεί οι συνάδελφοί σου για να προστατέψουν τα επιδόματα μέσα στην κρίση», θα ήταν καβαλάρης. Όμως αντί να κάνει αυτό, επέκρινε τον Κυμπουρόπουλο και τι του είπε; «Εσύ τα λες αυτά, που διορίστηκες με αυτόν τον νόμο; Αυτό εμπεριέχει και στοιχεία ρατσιστικού ρόλου».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρδακαστάνης πάντως χαρακτήρισε «ατυχή δήλωση» την ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Twitter ότι δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα και χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες, καθώς πρόκειται για άποψη που συμμερίζεται γενικά το αναπηρικό κίνημα.

«Αυτή είναι η γνώμη μου και η γνώμη μας στο αναπηρικό κίνημα. Διότι εμείς έχουμε φτύσει αίμα δέκα χρόνια μέσα στην κρίση να προωθήσουμε τη νομοθεσία για τους διορισμούς και τη βελτίωση του νόμου με βάση τον οποίο διορίστηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος, δώσαμε μάχη για να προστατέψουμε τα επιδόματα. Βεβαίως και τα θέλουμε γιατί είναι ο πυρήνας της κοινωνικής πολιτικής κάθε ανεπτυγμένης χώρας, και στην Ελλάδα έχουμε μόνο ψήγματα αυτής της πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr