Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο από τη Σρι Λάνκα - Η στιγμή που βομβιστής μπαίνει στην εκκλησία

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Σρι Λάνκα – Η στιγμή που βομβιστής μπαίνει στην εκκλησία

Το στιγμιότυπο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινδικό κανάλι TV9, φέρεται να απεικονίζει έναν από τους καμικάζι να εισέρχεται -με απόλυτη ψυχραιμία- στην Εκκλησία St. Sebastian

Τη στιγμή που ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τη Σρι Λάνκα την Κυριακή μπαίνει σε εκκλησία λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, «έπιασε» κάμερα κλειστού κυκλώματος, όπως υποστηρίζουν ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Το στιγμιότυπο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινδικό κανάλι TV9, φέρεται να απεικονίζει έναν από τους καμικάζι να εισέρχεται -με απόλυτη ψυχραιμία- στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης, ενώ πλήθος κόσμου φαίνεται να περιμένει έξω από το ναό.

O άνδρας με το μεγάλο σακίδιο στους ώμους, καταγράφεται και σε δεύτερη κάμερα ασφαλείας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή, επιζήσαντες από τη μία από τις εκκλησίες, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις, περιέγραψαν πώς ένας από τους βομβιστές, με υποδειγματική ψυχραιμία πέρασε μπροστά από τους πιστούς λίγα λεπτά πριν σκορπίσει το θάνατο.

«Στο τέλος της λειτουργίας είδαμε έναν νεαρό να μπαίνει στην εκκλησία με ένα βαρύ σακίδιο. Άγγιξε στο κεφάλι την εγγονή μου περνώντας δίπλα» είπε ένας μάρτυρας.

Εξίσου συγκλονιστική είναι πάντως, και η ιστορία των δύο αδερφών που, ενώ σώθηκαν από την πρώτη έκρηξη, βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη δεύτερη.

Γνώριζαν οι Αρχές

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε χθες ότι οι Αρχές της χώρας είχαν ειδοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν για την προετοιμασία των επιθέσεων από την τοπική ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama’ath (NTJ) και είχαν στη διάθεσή τους σειρά ονομάτων συγκεκριμένων υπόπτων.

«Δεκατέσσερις ημέρες πριν να συμβούν αυτά τα περιστατικά, είχαμε ενημερωθεί γι΄αυτά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ραζίθα Σεναράτνε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κολόμπο. Τα στοιχεία αυτά βασίζονταν σε πληροφορίες που προέρχονταν από ξένη υπηρεσία Πληροφοριών.

«Στις 9 Απριλίου, ο αρχηγός των υπηρεσιών Πληροφοριών συνέταξε επιστολή και στην επιστολή αυτή είχαν καταγραφεί πολλά από τα ονόματα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης» είπε.

Ομως, αυτό το σημείωμα των υπηρεσιών Πληροφοριών που προειδοποιούσε για τις επικείμενες επιθέσεις δεν έφθασε ποτέ μέχρι τον πρωθυπουργό Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την κυβέρνησή του, που δεν ειδοποιήθηκαν για το τρομοκρατικό σχέδιο, διότι δεν προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, στις οποίες προήδρευσε ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι οι αρχές ερευνούν ενδεχόμενες σχέσεις της οργάνωσης National Thowheeth Jama’ath με ξένες οργανώσεις: «δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μία μικρή οργάνωση αυτής της χώρας μπόρεσε να κάνει ό,τι έγινε».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024