Τον γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική ιστορία ενός 32χρονου σήμερα και της μητέρας του που παρέμενε για 27 χρόνια σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ήταν το 1991 όταν η 32χρονη τότε Munira υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από σφοδρή σύγκρουση που είχε το αυτοκίνητο που οδηγούσε με διερχόμενο λεωφορείο. Η γυναίκα είχε μόλις πάρει τον 4χρονο τότε, γιο της από το σχολείο, Omar Webair, ο οποίος βγήκε από τα συντρίμμια του οχήματος χωρίς να έχει πάθει ούτε μία γρατζουνιά. Όπως αποδείχθηκε η γυναίκα είχε προλάβει να σφίξει στην αγκαλιά της τον γιο της προστατεύοντάς τον από τη σύγκρουση. Ωστόσο από τότε η Munira Abdulla καθηλώθηκε στο κρεβάτι, «φυτό», χωρίς να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα και χωρίς να αισθάνεται τον πόνο.

Πριν ένα χρόνο όμως στο γερμανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, έζησε «το θαύμα» και συνήλθε από το κώμα. Ο 32χρονος σήμερα γιος της, Omar, μίλησε για το ατύχημα και την πρόοδο στην υγεία της μητέρας του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The National. «Με αγκάλιασε για να με προστατεύσει. Ποτέ δεν την εγκατέλειψα επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει», δήλωσε ο Ομάρ στην εφημερίδα.

«Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία της μητέρας μου είναι για να πω στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση να μη χάνουν την ελπίδα τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε. «Η μητέρα μου καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα. Όταν είδε τη σύγκρουση να έρχεται, με αγκάλιασε για να με προστατεύσει από το χτύπημα», καταλήγει ο Omar.

Στο μεταξύ η  Munira Abdulla μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα στο Λονδίνο, όπου δηλώθηκε σε κωματώδη κατάσταση (δεν ανταποκρινόταν, αλλά μπορούσε να αισθανθεί πόνο). Στη συνέχεια επέστρεψε στο Al Ain, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φιλοξενήθηκε σε διάφορες κλινικές και νοσοκομεία. Έμεινε εκεί για μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων τρεφόταν μέσω ενός σωλήνα και έκανε φυσιοθεραπείες για να μην αποδυναμωθούν οι μύες της από την έλλειψη κίνησης.

Το 2017, δόθηκε στην οικογένεια μια χορηγία και η μητέρα του Omar μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Εκεί, υποβλήθηκε σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στα άνω και κάτω άκρα και έλαβε αγωγή για τη βελτίωση της κατάστασής της.

Ένα χρόνο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Γερμανίας, ο γιος της Abdulla ενεπλάκη σε έναν καυγά στο δωμάτιο της μητέρας της, κάτι που φέρεται να την παρακίνησε να «ξυπνήσει». «Υπήρξε μια παρεξήγησε στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που την προκάλεσε σοκ», είπε ο Omar στην εφημερίδα The National. «Έκανε περίεργους ήχους και κάλεσα τους γιατρούς να την εξετάσουν. Τρεις μέρες αργότερα, ξύπνησα ακούγοντάς την να φωνάζει το όνομά μου! “Πετούσα” από χαρά, για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή».

Πλέον, η Munira Abdulla ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο και μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια συζήτηση.