Το γάντι σήκωσε ο πρωθυπουργός μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής

Αφού παρείχε πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για τις αθλιότητες κατά Κυμπουρόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «όποτε καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Εγκάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί, όπως είπε, «μία μόλις μέρα μετά την πρόσκλησή μου για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που καταδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο».

Απέδωσε δε, την κίνηση αυτή στο ότι η ΝΔ «επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στην κουβέντα το αν το ύφος του Πολάκη είναι αψύ επειδή κατάγεται από τα Σφακιά…»

Ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα, είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Τζαβάρα: «Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την πρόταση αυτή, σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κληθεί να μιλήσει για όλα τα μεγάλα θέματα γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων, για όλα τα ουσιαστικά…» χωρίς να τον αφήσουμε να εκτρέψει την κουβέντα εκεί που θέλει. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα το πιείτε μέχρι τέλους».