Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» από ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Προκαλεί «αλγεινή εντύπωση»

«Πυρά» από ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Προκαλεί «αλγεινή εντύπωση»

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να καταφέρεται κατά ατόμων με αναπηρία ο υπουργός Υγείας.

«Πυρά» εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά τις δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Απαράδεκτο υπουργός Υγείας να καταφέρεται κατά ατόμων με αναπηρία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση» η νέα ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και «μάλιστα γιατρού για την πρόσληψη ιατρού ΕΣΥ «με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ, υποψηφίου ευρωβουλευτή με άλλο κόμμα εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο. Η κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015).

Με τις εν λόγω διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι σήμερα «5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο τους γιατί δίνουν αγώνα ζωής».

«Οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024