Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Lexus προετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

H Lexus προετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

Ο επικεφαλής της Lexus, αποκάλυψε από την έκθεση της Σαγκάης ότι η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο ωστόσο δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, καθώς το premium σκέλος της Toyota, επιφυλάσσει ένα EV μοντέλο και για την ευρωπαϊκή αγορά.

Την αναγκαιότητα προσθήκης ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της Lexus για τις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης επεσήμανε από την έκθεση της Σαγκάης, ο πρόεδρος της εταιρείας, Yoshihiro Sawa, αποκαλύπτοντας ότι οι Ιάπωνες ήδη εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση χωρίς ωστόσο να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

«Σίγουρα θα χρειαστούμε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο για την αγορά της Κίνας. Ωστόσο επί του παρόντος δεν μπορώ να δώσει ακριβή χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, όπως επίσης υπογράμμισε το ηλεκτρικό Lexus, δεν θα περιοριστεί στην αγορά της Κίνας καθώς, αντίστοιχη «ανάγκη» υπάρχει και για την ευρωπαϊκή γκάμα της Lexus όπου επίσης θα υπάρξει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το λανσάρισμα του οποίου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της νομοθεσίας και των προδιαγραφών για τις εκπομπές ρύπων.

Ανεξαρτήτως των σχεδίων της Lexus, αξίζει να σημειωθεί, ότι η Toyota με αφετηρία την έκθεση της Σαγκάης  παρουσίασε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του C-HR η οποία θα διατεθεί στην τοπική αγορά από το 2020. Ήδη επίσης ο ιαπωνικός όμιλος ο οποίος έχει την πρωτοκαθεδρία στην υβριδική τεχνολογία ανεξαρτήτως γεωγραφικού μήκους και πλάτους, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να αυξήσει τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων σε 10 έως το 2025 με στόχο να αντιστοιχούν σε πωλήσεις 5,5 εκατομμυρίων μονάδων έως το 2030.

Αυτό που ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί είναι κατά πόσο το ηλεκτρικό επιχείρημα του C-HR στην Κίνα θα επεκταθεί και στη γηραιά ήπειρο ή κατά πόσο ο κραταιός ιαπωνικός όμιλος θα επιλέξει άλλο «όχημα» για το ηλεκτρικό του ντεμπούτο στην Ευρώπη.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024