Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμή και δόξα στον Πολάκη

Τιμή και δόξα στον Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης είναι σύμβολο, είναι ένα σπάνιο είδος που πρέπει να τον προστατεύουμε. Γιατί μας θυμίζει με ποιους πρέπει να πάμε και ποιους πρέπει να αφήσουμε

Τον Παύλο Πολάκη αν δεν τον είχαμε, αν η λεβεντογέννα Κρήτη δεν τον έβγαζε από τα σπλάχνα της, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Διότι πρέπει να υπάρχουν στον κόσμο αυτό Πολάκηδες αρκετοί για να μας θυμίζουν πώς πρέπει να προχωρά και ο κόσμος.

Δεν μπορεί να είναι όλα τα πρόβατα άσπρα, πρέπει να υπάρχουν και τα μαύρα για να μην είναι ομοιόμορφη η κοινωνία.

Χαρακτηρίζουν στα social media τον υπουργό και γιατρό (πρωτίστως αυτό) αήθη, άθλιο, προσβλητικό και άλλα πολλά κοσμητικά επίθετα. «Αήθης Πολάκης», λένε, όμως, πρόκειται για πλεονασμό. Ενας άνθρωπος που έχει κάνει επάγγελμα την ύβρι δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται με την αήθεια. Είτε λέμε Πολάκης είτε αήθης ένα και το αυτό.

Λένε ότι ο γιατρός Πολάκης είναι εξαιρετικός. Ότι είναι ικανότατος στο να στήνει εντατικές, ότι έχει σώσει πολλές ζωές και μάλιστα χωρίς να βγάλει λεφτά από το επάγγελμά του. Γι’ αυτό και παίρνει δάνεια βεβαίως, πώς αλλιώς να ζήσει με σπίτια στην Αθήνα, σπίτια στην Κρήτη, φουσκωτά κ.λπ.

Μπράβο του, πραγματικά, προφανώς τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη. Αυτό, όμως, σε κάνει και άνθρωπο; Μπορεί να σου δώσει τα χαρακτηριστικά ενός ευγενούς πολίτη που ξέρει τα όριά του, που δεν προσβάλλει, που δεν προκαλεί και κυρίως που δεν χρησιμοποιεί την ιδιότητά του μόνο για να αυτοπροβληθεί;

Ο Πολάκης έχει πέσει θύμα της δημοσιότητας και των social media. «Τρώγεται» να γίνει από υπουργός Υγείας σχολιαστής της καθημερινότητας. Δεν αντέχει ούτε λεπτό μακριά από το facebook ή την τηλεοπτική κάμερα. Και παράλληλα, έχει πάθει μια αρρώστια που δεν γιατρεύεται εύκολα.

Νομίζει ότι είναι ο «Μεσσίας» που ήρθε να σώσει τον κόσμο από τους κακούς. Ενας Ελληνας Ζορό που έφτασε από την Κρήτη για να καθαρίσει τη βρομιά της Αθήνας.

Γι’ αυτό τα βάζει με τους δικαστές και δίνει τα ονόματά τους.

Γι’ αυτό βρίζει τον καθηγητή Συνολάκη γιατί τόλμησε να εκφέρει μια επιστημονική άποψη για την τραγωδία στο Μάτι.

Γι’ αυτό χτυπά τους πολιτικούς του αντιπάλους, βάζοντας τους δέκα φορές την ημέρα στη φυλακή ωσάν ο ίδιος να είναι δικαστής.

Και γι’ αυτό αποφάσισε να τα βάλει και με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Είναι νεοδημοκράτης; Τον έβαλε ο Μητσοτάκης υποψήφιο ευρωβουλευτή; Ε, τότε είναι βρόμικος και πρέπει να χτυπηθεί. Ακόμη κι αν αυτό το παλικάρι με την μεγάλη καρδιά στο ασθενές σώμα, τιμά την Ελλάδα.

Αυτό το παλικάρι που σήκωσε την ελληνική σημαία όντας καθηλωμένος στο καροτσάκι, δεν μπορεί να το φτάσει ο κάθε Πολάκης. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει ο υπουργός για να μας θυμίζει ποιος είναι τι σ’ αυτή τη χώρα.

Καλό έκανε στον Κυμπουρόπουλο η πολιτική αήθεια (αηδία τη λένε άλλοι) του Πολάκη. Για να έχουμε να θυμόμαστε ότι είναι επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Είναι φίλος του και συνοδοιπόρος του στον αγώνα της Αριστεράς για μια καλύτερη Ελλάδα χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Ευτυχώς η Κρήτη μας πρόσφερε τη χαρά και την τιμή να μας δώσει τον Πολάκη.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024