Η μέρα των Πανελληνίων ρεκόρ ήταν η χθεσινή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στα Γιάννινα. Συνολικά οι αθλητές βελτίωσαν 30 φορές τα Πανελλήνια ρεκόρ κι έδειξαν ότι το μέλλον της Αρσης Βαρών είναι ευοίωνο.
Τους αγώνες συνδιοργανώνει η ΈΟΑΒ με την περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Πολύτιμη είναι η στήριξη των εθνικών χορηγών της ομοσπονδίας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Bread Factory, Cosmote και Αθλος, ενώ χορηγοί των αγώνων είναι τα νερά Ζαγόρι και το ΠΕΑΚΙ.
Το πρόσωπο της ημέρας ήταν αναμφίβολα ο Αμο Αμαγιάκ. Ο Ελληνας πρωταθλητής μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λας Βέγκας έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει και βελτίωσε κατά 17 φορές τα Πανελλήνια ρεκόρ στα 81κ.. Στο αρασέ σήκωσε 133 κιλά, στο ζετέ 170κ. και στο σύνολο με 303 κιλά στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Τα Πανελλήνια ρεκόρ στους Παίδες ήταν 119κ., 146κ., 262κ.. Στους Εφηβους 126κ., 152κ., 275κ. και στους Νέους Ανδρες στο ζετέ το ρεκόρ ήταν 165κ. και στο σύνολο 294κ.
Στην κατηγορία των 89 κιλών έγινε η μάχη των ρεκόρ αρχικά ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έσπασε τα ρεκόρ στους Εφήβους με 134κ., 170κ., 304 και στη συνέχεια ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος τα βελτίωσε, αλλά και έσπασε τα ρεκόρ των Νέων Ανδρών. Τα προηγούμενα ρεκόρ στους Εφήβους ήταν 133κ., 160κ., 290κ. και στους Νέους Ανδρες 143κ., 172κ., 310κ..
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι απλές συνήθειες, όπως το να αποφεύγουμε το φαγητό λίγες ώρες πριν τον ύπνο, αρκούν για να ενισχύσουν την καρδιακή λειτουργία.
Τρίτη σερί ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με τυχερό γκολ και η ΑΕΛ μπορούσε να ισοφαρίσει νωρίτερα. Μεγάλη η ευκαιρία έχασε η ΑΕΛ με τον Κακουτά στο 90+1’, ενώ στο 90+4 ακυρώθηκε αυτογκόλ του Κένι για χέρι του Μούργου.
LIVE: ΑΕΚ – Λεβαδειακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Λεβαδειακός για την 22η αγωνιστική της Superleague. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.