Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λουτσέσκου: «Νιώθω πως περπατάω στα σύννεφα, δεν φεύγω από τον ΠΑΟΚ»

Λουτσέσκου: «Νιώθω πως περπατάω στα σύννεφα, δεν φεύγω από τον ΠΑΟΚ»

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ιστορική βραδιά του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για όλα.

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε συνέντευξη στην ρουμάνικη ιστοσελίδα «gsp.ro» και αναφέρθηκε στα… πάντα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για τα συναισθήματα του λίγες ώρες μετά την στέψη, τον Ιβάν Σαββίδη, το «πάρτι» που στήθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη, ενώ ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τον μέλλον του και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πώς αισθάνεστε ως πρωταθλητής λίγες ώρες μετά την στέψη; «Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις. Δεν μπορώ ακόμη να έχω ολοκληρωμένη εικόνα γιατί πρέπει να σκέφτομαι και το επόμενο παιχνίδι του Κυπέλλου. Ακόμη δεν μπορώ να αντιληφθώ… Κάθε φορά έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν τελείωσε. Κερδίζαμε αλλά ξέραμε ότι κάθε λάθος βήμα μπορεί να προσθέσει πίεση».

Πώς ζήσατε το σόου που στήθηκε στο γήπεδο και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης; «Ήταν κάτι τρελό, κάτι υπέροχο. Η καλύτερη στιγμή της σεζόν. Έμεινα στα αποδυτήρια με τον Ιβάν Σαββίδη για 45 λεπτά. Μιλήσαμε για αυτά που έχουν συμβεί αλλά και για το πώς θα κρατήσουμε την ομάδα συγκεντρωμένη στους στόχους μας.

Δεν μπόρεσα να απολαύσω πλήρως αυτό που γινόταν. Στους δρόμους ήταν κάτι το εξωπραγματικό, το φανταστικό, το απίθανο. Η δική μου εμπειρία είναι ακόμη βαθύτερη. Νιώθω μια ανακούφιση, μια… ησυχία και είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που έγινε σε ένα κλαμπ με τεράστια πίεση. Είμαι ήδη έτοιμος για το επόμενο ματς που είναι την Πέμπτη και μόλις τελειώσουμε αυτήν την συνέντευξη θα τρέξω στην προπόνηση. Ο εγκέφαλος και το μυαλό δεν πρέπει να χαλαρώνουν»

Πώς κοιμηθήκατε μετά το βράδυ της κατάκτησης του τίτλου; «Νομίζω ότι κοιμήθηκα στις 4.00. Πιστεύω ότι κοιμήθηκα αλλά στο σπίτι έχω τον εγγονό μου και δεν γνωρίζει το πόσο πολυάσχολος είμαι. Στις 6.00 με ξύπνησε… Είμαι κουρασμένος αλλά ανακουφισμένος. Νιώθω πως μπορώ να περπατήσω στα σύννεφα»

Πώς είναι ο ρόλος του παππού; «Αρχικά να έχουμε την υγεία μας. Έκανα δύο μίλια το πρωί, γυρνώντας στο σπίτι με τον μικρό»

Τι σκεφτήκατε όταν στεφθήκατε πρωταθλητής; «Θυμήθηκα μια εκπληκτική δήλωση από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτά είναι ακριβώς τα αισθήματα που αισθάνομαι τώρα… Μετά από μια νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 5-0 στο Βουκουρέστι απέναντι στη Στεάουα, είχε πει τότε στη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν πιστεύει πως προκρίθηκε η ομάδα του.

Ο κόσμος τότε γέλασε… Η απάντηση του ήταν: Σκεφτείτε τον αντίπαλο στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα και τότε εμείς να παίρνουμε κόκκινη κάρτα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο σοβαρά και εγώ κοιτάζω την κάθε λεπτομέρεια»

Ποια τα συναισθήματα σας το βράδυ μετά την αποχώρηση από την Τούμπα; «Όταν τελείωσε το παιχνίδι, ήθελα να πάρω το σακίδιο μου και να περπατήσω αλλά αντιλήφθηκα πως δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου και να αφήσω την ομάδα μου.

Η απουσία μου θα γινόταν αισθητή και έπρεπε να είμαι παρών στη φιέστα. Θα ήθελα όμως το βράδυ της Κυριακής να καθίσω μόνος μου παρέα με ένα ποτήρι κρασί και να θυμηθώ τις υπέροχες στιγμές των τελευταίων δύο χρόνων… Δεν μπορούσα όμως γιατί είναι η οικογένεια μου εδώ, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου»

Πώς αισθανθήκατε όταν ακούσατε το όνομα σας από τον κόσμο του ΠΑΟΚ; «Είναι υπέροχο να ακούς το όνομά σου, να γίνεται σύνθημα αλλά δεν νιώθω άνετα για να είμαι ειλικρινής. Ναι, είναι κάτι όμορφο, δείχνει πως οι άνθρωποι με εκτιμούν και με σέβονται αλλά δεν ξεχνώ τα πρώτα ματς, όταν δεν τα πηγαίναμε καλά και πετούσαν αυγά στο λεωφορείο.

Το βράδυ που επιστρέψαμε από την Σουηδία και το ματς με την Έστερσουντ, όταν είχα αναλάβει μόλις προπονητής στον ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να βγούμε από την δεύτερη έξοδο του αεροδρομίου προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε την οργή των φιλάθλων.

Με ένα εκπληκτικό τεχνικό επιτελείο όμως, εξαιρετικών επαγγελματιών, καταφέραμε να κάνουμε τους εαυτούς μας αξιοσέβαστους και ευχαριστούμε τους παίκτες για την κατανόηση του τρόπου που δουλεύουμε και για την εμπιστοσύνη τους»

Θα συνεχίσετε στον ΠΑΟΚ; «Αρνήθηκα οποιαδήποτε επαφή, έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, έχω μια ρήτρα. Δεν είναι στα πλάνα μου να φύγω. Είμαι άνθρωπος του ΠΑΟΚ και έτσι απλά το κλείνουμε εδώ»

Μήπως σας είπε ο Μίρτσεα Λουτσέσκου τι ανέφερε ο Ιβάν Σαββίδης για εσάς με το παιχνίδι; «Όχι. Και δεν είναι δουλειά μου να μάθω»

Είπε πως θα γίνετε μεγαλύτερος προπονητής από εκείνον… Σας ευχαριστώ. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι φανταστικός, έχει ένα απίστευτο πάθος για την ομάδα.

Είστε χαρούμενος που κερδίσατε το πρώτο σας πρωτάθλημα, ωστόσο, την περσινή σεζόν το χάσατε στα δικαστήρια; «Σωστά. Έχουμε ακόμη μια μεγάλη απογοήτευση αλλά δεν θα μας πάρει όλη μας τη ζωή.

Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, ήμασταν μπροστά από την ΑΕΚ αλλά δεν το πήραμε και αυτή τη σεζόν ξεκινήσαμε και με μείον δύο βαθμούς. Το ταξίδι μας έπρεπε να είναι τέλειο, τέλειο, τέλειο… Το ματς με τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση καθώς το φέραμε εις πέρας φανταστικά»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024