Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πού θα εγκατασταθούν τα εκλογικά κέντρα κομμάτων και υποψηφίων

Πού θα εγκατασταθούν τα εκλογικά κέντρα κομμάτων και υποψηφίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει αποφασίσει να μην παραχωρήσει χώρο για εκλογικά περίπτερα της Χρυσής Αυγής και των παρατάξεων της.

Τη χωροθέτηση των εκλογικών κέντρων των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας, αποφάσισε για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση, που είναι σε εξέλιξη.

Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει αποφασίσει να μην παραχωρήσει χώρο για εκλογικά περίπτερα της Χρυσής Αυγής και των παρατάξεων της.

Στην πλατεία Συντάγματος θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά τους περίπτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα εγκατασταθούν τα εκλογικά περίπτερα της ΝΔ, του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ενώ του υποψηφίου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Στον πεζόδρομο Κοραή θα εγκαταστήσουν τα περίπτερα τους το ΚΙΝΑΛ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στην πλατεία Ομονοίας και Γ’ Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα του ΚΚΕ, του υποψηφίου περιφερειάρχης, Γιάννη Πρωτούλη, και του υποψηφίου δημάρχου, Νίκου Σοφιανού.

Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου θα είναι το εκλογικό περίπτερο των ΑΝΕΛ, Ερμού και Νίκης της Ένωσης Κέντρου, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ θα εγκαταστήσει το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, η ΛΑΕ στον πεζόδρομο Γρηγορίου Ε’ και η Ανταρσία στη Βιβλιοθήκη.

Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου, Βασίλη Καπερνάρου, θα εγκατασταθεί στην Καπνικαρέα, του Γιάννη Τσιρώνη στον πεζόδρομο της Ερμού, του Γιώργου Βουλγαράκη στην Ερμού και πλ.Συντάγματος, του Γιώργου Καραμπελιά Σανταρόζα και Αρσάκη, της Αυγής Μπέσκα – Θεοδόση στην Πατριάχρου Γρηγορίου Ε’, της Ντίνας Ρέππα στην Αιόλου και Σταδίου, του Κώστα Καψή στην Πανεπιστημίου και Αρσάκη και του Κώστα Πλεύρη στο ΜΕΤΡΟ της Πανόρμου.

Επίσης, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά του κέντρα ως εξής: Ο Θανάσης Τζήμερος στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, ο Κώστας Βουλγαρίδης στην Ακαδημίας και Μασσαλίας, η Μαριάννα Τσιχλή στον πεζόδρομο Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και ο Νίκος Παπαδάκης στην Πανεπιστημίου και Αρσάκη.

Με την ίδια απόφαση χωροθετήθηκαν τα εκλογικά περίπτερα και όλων των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Δεν παραχωρεί χώρο στη Χρυσή Αυγή το Δημοτικό Συμβούλιο

Με απόφασή του και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη, ενέκρινε την εισήγηση- πρόταση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη ,για τη μη διάθεση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και τις παρατάξεις της, δημοσίων χώρων για την εγκατάσταση εκλογικών τους κέντρων για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπέρ ψήφισαν 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ υπήρξε ένα « όχι», μια αποχή και ένα άκυρο.

Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι «ακόμα και ιεράρχης καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη με βάση τις διατάξεις αυτές». Επομένως, τόνισε «απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης. Και βεβαίως δε θα παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη «είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους. Αυτού του είδους λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας». Και εξέφρασε την ελπίδα να περατωθεί σύντομα «και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή», υπογραμμίζοντας ότι «αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ΄ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024