Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Game Of Thrones VIII – Επικές μάχες και η αναμέτρηση ζωντανών και νεκρών

Game Of Thrones VIII – Επικές μάχες και η αναμέτρηση ζωντανών και νεκρών

Ο κόσμος του Game of Thrones είναι ένας εμπόλεμος κόσμος. Οι μάχες για τον Σιδερένιο Θρόνο διαδέχονται η μία την άλλη. Μέχρι την ύστατη αναμέτρηση μεταξύ ζωνταντών και νεκρών που περιμένουμε με την αγωνία στα ύψη.

Ο κόσμος του Game of Thrones είναι ένας εμπόλεμος κόσμος. Οι μάχες για τον Σιδερένιο Θρόνο διαδέχονται η μία την άλλη. Μέχρι την ύστατη αναμέτρηση μεταξύ ζωνταντών και νεκρών που περιμένουμε με την αγωνία στα ύψη στον 8ο και τελευταίο κύκλο της σειράς που έκανε πρεμιέρα στις 14 Απριλίου.

Όλες οι πληροφορίες θέλουν την μάχη μεταξύ των νεκρών δυνάμεων του Night King από τη μία και των ζωντανών συμμάχων του Γουέστερος από την άλλη να σημειώνεται στο 3ο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου της σειράς.

Αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε σταθερά συντονισμένοι στη Nova που προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα, ταυτόχρονα με την Αμερική, τον 8ο κύκλο του Game of Thrones. Μετά την προβολή του (στις 04:00 τα ξημερώματα) κάθε επεισόδιο ανεβαίνει στο Nova On Demand για να το απολαύσουμε όποια στιγμή θέλουμε.

Παράλληλα, μπορούμε να κάνουμε μια αναδρομή στους προηγούμενους κύκλους του GOT στο κανάλι NovaThronesHD, στο οποίο έως τις 31 Μαΐου προβάλλεται ένας κύκλος κάθε εβδομάδα με δύο επεισόδια τις καθημερινές και μαραθώνιους τα Σαββατοκύριακα καθώς και αποκλειστικό backstage υλικό!

Μια μικρή γεύση από τις επικές μάχες που έχουμε ήδη «ζήσει» στους προηγούμενους κύκλους της σειράς, αλλά και όλες τις πληροφορίες για την επικείμενη ύστατη αναμέτρηση μεταξύ ζωντανών και νεκρών μπορείτε να πάρετε αμέσως τώρα:

H μάχη του Blackwater

Η μάχη του Μαυροπόταμου ήταν η πρώτη και ουσιαστικότερη μέχρι εκείνη τη στιγμή απειλή για το Kings Landing, καθώς και μια από τις πρώτες μεγάλες μάχες του πολέμου των 5 βασιλέων.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές -οι Λάνιστερ με μπροστάρη τον Τύριον Λάνιστερ (παρά το γεγονός ότι βασιλιάς τότε ήταν ο Τζόφρι Μπαράθιον) και ο ενισχυμένος στρατός και στόλος του Στάνις Μπαράθιον- είχαν κάθε λόγο να δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν τη μάχη.

Οι Λάνιστερ υπεράσπιζαν τον ίδιο τον Σιδερένιο Θρόνο άλλα και τη ζωή τους καθώς ο Στάνις δεν φημιζόταν για το έλεός του.

Από την άλλη ο Στάνις, ως μεγαλύτερος εν ζωή Μπαράθιον, θεωρούσε τον εαυτό διάδοχο του αδερφού καθώς ήξερε ότι ο Τζόφρι ήταν νόθος. Έχοντας, δε, ήδη δολοφονήσει τον αδερφό του, Ρένλι Μπαράθιον, είχε αποδείξει πως θα έκανε τα πάντα για να το κάνει πραγματικότητα.

Ο στρατός των Λάνιστερ βρισκόταν στον Βορρά για να καταστείλει τους Στάρκ, και έτσι το King’s Landing είχε μόνο το κοφτερό μυαλό το Τύριον για να τους προστατέψει.

Ο πολυμήχανος Τύριον χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στο… αποχετευτικό σύστημα του King’s Landing και χρησιμοποιώντας τo πράσινο υγρό πυρ που παρείχαν οι τρελοί αλχημιστές της πόλης, παρέσυρε τον στόλο του Στάνις στο Black Water Bay. Εκεί, η πράσινη φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τα πλοία και εξόντωσε τους στρατιώτες του Στάνις. Στη συνέχεια, η φρουρά της πόλης κατάφερε να εκδιώξει και τους υπόλοιπους. Ο ίδιος ο Στάνις μόλις που γλύτωσε τη ζωή του ενώ δεν κατάφερε ποτέ ξανά να απειλήσει σοβαρά το King’s Landing.

H μάχη του Castle Black

H μεγάλη μάχη του 4ου κύκλου της σειράς ήταν αυτή του Castle Black.

O Mανς Ρέιντερ ήθελε να οδηγήσει τον Ελεύθερο Λαό (Free Folk, γνωστοί και ως Wildlings) νότια από το Τείχος και να εγκατασταθεί εκεί, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τον λαό του από την απειλή των Λευκών Οδοιπόρων. Ωστόσο, ο Ελεύθερος Λαός ήταν εχθρός του πολιτισμένου βασιλείου του Γουέστερος και έτσι οι άνδρες της Νυχτερινής Φρουράς -υπό την ηγεσία τότε του σερ Άλισερ Θορν- κλήθηκαν να απωθήσουν την απειλή των Wildlings. Το Μαύρο Κάστρο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Η επίθεση άρχισε από τη βόρεια μεριά του Τείχους με έναν στρατό χιλιάδων ανθρώπων και με τη συμμετοχή γιγάντων και μαμούθ, που έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στο GOT. Ο Μανς Ρέιντερ άναψε μία τεράστια φωτιά, που λειτούργησε ως σινιάλο σε μία ομάδα που είχε στείλει κρυφά νότια από το Τείχος. Η ομάδα αυτή – αποτελούμενη από τον Τόρμουντ, την Ιγκρίτ και τους καννίβαλους Θενς – προχώρησε σε μία αναπάντεχη επίθεση από τη νότια και πιο απροστάτευτη πλευρά του Castle Black.

Στη μάχη αυτή ο Τζον Σνόου επιδεικνύει τις στρατηγικές του ικανότητες. Αρχικά αναλαμβάνει την προστασία του Τείχους από ψηλά, όπου χρησιμοποιεί φλεγόμενα βέλη, βαρέλια και ένα τεράστιο άγκιστρο κατά των επιτιθέμενων, κι όταν αυτό το μέτωπο δείχνει να πηγαίνει καλά, αναλαμβάνει δράση σώμα με σώμα στον περίβολο του Μαύρου Κάστρου. Παράλληλα, παίρνει τη δύσκολη απόφαση να θυσιάσει τον φίλο του Γκρεν και μια μικρή ομάδα για να υπερασπιστούν την πύλη που κατάφερε να ανοίξει ένας γίγαντας.

Στη διάρκεια της μάχης, ο Τζον αντικρίζει ξανά την αγαπημένη του Ιγκρίτ που είναι έτοιμη να του ρίξει ένα βέλος. Τελικά, σε μία σπαρακτική σκηνή, ο μικρός Όλλι σκοτώνει την Ιγκρίτ από μακριά με ένα βέλος και αυτή πεθαίνει στην αγκαλιά του Τζον Σνόου.

Η μάχη τελειώνει με νικήτρια τη Νυχτερινή Φρουρά. Την επόμενη μέρα, ο Τζον πάει να διαπραγματευτεί με τον Μανς, με πραγματικό στόχο να τον σκοτώσει. Διακόπτεται όμως από τον Στάνις και τον στρατό του, που υποτάσσουν κατά κράτος τις δυνάμεις των Wildlings και «κλέβουν» τη νίκη.

H σφαγή του Hardhome

Aν και στον 5ο κύκλο η σειρά αντλούσε ακόμα υλικό από τα βιβλία του G. R. R. Martin, η μάχη του Hardhome ήταν εξ ολοκλήρου κατασκεύασμα των σεναριογράφων Benioff και Weiss – και ήταν σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κύκλου.

Ως ηγέτης της Νυχτερινής Φρουράς, ο Τζον Σνόου αποφάσισε να απλώσει χείρα βοηθείας προς τους Wildlings, ώστε να συμμαχήσουν ενάντια στους Λευκους Οδοιπόρους. Μαζί με τον Τόρμουντ και κάποιους άνδρες της Φρουράς, ταξίδεψαν με πλοία βόρεια από το Τείχος στο παραθαλάσσιο χωριό Hardhome, όπου βρίσκονταν οι εναπομείνασες δυνάμεις των Wildlings. Εκεί κατάφεραν να πείσουν τους περισσότερους και άρχισε σιγά-σιγά η μεταφορά τους στα καράβια…

Τότε ήταν που επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά οι νεκροί. Χάος επικρατεί, με τους Wildlings να συνωστίζονται στο λιμάνι για να φύγουν, ενώ ο Τζον με τους άνδρες του προσπαθούν μάταια να πολεμήσουν. Αν και ο Τζον σκοτώνει έναν White Walker με δρακόγυαλο, οι δυνάμεις του Νight King κατακλύζουν την περιοχή και η μάχη μετατρέπεται σε σφαγή.

Με το ζόρι ο Τζον και η παρέα του καταφέρνουν να μπουν σε μία βάρκα και να ξεφύγουν έγκαιρα. Κοιτώντας πίσω, βλέπουν το ανατριχιαστικό θέαμα του Night King να ανασταίνει και να μετατρέπει σε ζόμπι όλους όσους μόλις σκοτώθηκαν…

Αν οι προηγούμενες αναμετρήσεις με τους νεκρούς και τους Λευκούς Οδοιπόρους είχαν δημιουργήσει ένα αίσθημα φόβου, αυτή τη φορά το αίσθημα θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο ως φρίκη. Ειδικά εν αναμονή της μεγάλης μάχης του 8ου κύκλου του GOT.

Η μάχη των μπάσταρδων

Η Μάχη των Μπάσταρδων είναι η πιο επική μάχη μέχρι στιγμής στο Game of Thrones. Πρόκειται για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των Σταρκ και των Μπόλτον- ήταν αποφασιστική για το ποιος οίκος θα κυριαρχούσε στον Βορρά. Ο Τζον Σνόου, ο οποίος είχε μόλις παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής της Νυχτερινής Φρουράς, κατέβηκε νότια και ενισχυμένος από τους Wildlings, ζήτησε βοήθεια από τους άλλωστε πιστούς προμάχους των Σταρκ. Ωστόσο μόλις δύο απάντησαν θετικά και μάλιστα η μία -Λιάνα Μόρμοντ, ένα κοριτσάκι μόλις 10 ετών, είχε να του προσφέρει μόλις 62 άντρες.

Από την άλλη, ο Ράμσεϊ Μπόλτον, είχε την πλήρη κυριαρχία δύο άλλων οίκων και έναν ενεργό κι ετοιμοπόλεμο στρατό. Επιπλέον, ο ίδιος ήταν ένας ραδιούργος στρατηγός κατά πολύ ανώτερος του Τζον Σνόου -κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όταν χρησιμοποίησε τον αιχμάλωτο αδελφό του Τζον Σνόου, Ρίκαρντ Σταρκ ως δόλωμα. Ο Τζον έσπευσε να σώσει τον Ρίκαρντ, καταστρέφοντας τη στρατηγική του, καθώς ο στρατός του εγκατέλειψε τη θέση του για να σώσει τον ίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι να κυκλωθούν από τις ανώτερες δυνάμεις του Ράμσεϊ σε μια από τις πιο καλοσκηνοθετημένες στιγμές όλης της σειράς.

Ο θάνατος όλων θα ήταν αναπόφευκτος αν δεν επενέβαινε, ειδοποιημένος από τη Σάνσα Σταρκ, ο Πίτερ Μπέιλις και οι ιππότες από το Έιρ. Αυτοί υπερφαλάγγισαν τις δυνάμεις του Ράμσεϊ και κατάφεραν να τον νικήσουν. Ο ίδιος αιχμαλωτίστηκε τελικά μέσα στο Γουίντερφελ όπου βρήκε τον θάνατο από τα δόντια των σκυλιών του σε μια πράξη εκδίκησης της Σάνσα Σταρκ.

H μάχη στο Goldroad

Για πρώτη φορά στη σειρά, οι οίκοι Λάνιστερ και Ταργκάριεν έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση, με τον Ντρόγκον να κάνει επίσης το «ντεμπούτο» του σε μάχη στο Γουέστερος.

Έχοντας καταλάβει το Highgarden, o Τζέιμι Λάνιστερ και ο στρατός των Λάνιστερ και των Τάρλι επέστρεφαν προς το King’s Landing, όταν αιφνιδιάστηκαν από τις δυνάμεις των Ντοθράκι. Στο πεδίο της μάχης, εμφανίστηκε και η ίδια η Νταϊνέρις με τον δράκο της, Ντρόγκον.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δυνάμεις των Λάνιστερ ηττήθηκαν κατά κράτος. Ωστόσο, ο Μπρον έδειξε ότι μέχρι και οι δράκοι μπορούν να πληγωθούν, καταφέρνοντας ένα καλό χτύπημα στον Ντρόγκον με μία βαλλίστρα, ενώ σώζει τον Τζέιμι από την καυτή ανάσα του δράκου.

Μετά από ένα cliffhanger για γερά νεύρα, που ο Τύριον Λάνιστερ παρακολουθούσε με ανάμικτα συναισθήματα όντας το «Χέρι» της Νταϊνέρις, στην έκβαση της μάχης βλέπουμε ότι ο Μπρον και ο Τζέιμι καταφέρνουν να ξεφύγουν και ο στρατός τους υποτάσσεται στην Μητέρα των Δράκων -εκτός από τον Ράντιλ Τάρλυ και τον γιο του που γίνονται… ψητοί.

H μάχη του Winterfell

Η μάχη μεταξύ ζωντανών και νεκρών, η πιο επική στιγμή στο Game of Thrones πρόκειται -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- να συμβεί στο 3ο επεισόδιο του 8ου κύκλου. Ήδη, έχουμε δει τις αντίπαλες δυνάμεις να συγκεντρώνονται: Ο Night King, οι Λευκοί Οδοιπόροι και ο Στρατός των Νεκρών έχουν γκρεμίσει το Τείχος με τη βοήθεια του δράκου – ζόμπι Βισέριον και κατευθύνονται προς το Winterfell. Εκεί βρίσκονται ήδη όλες οι συμμαχικές δυνάμεις των ζωντανών του Γουέστερος.

Είναι μια στιγμή που όλοι οι λάτρεις του GOT περιμένουν με την αγωνία στα ύψη. Όλα όσα έχουμε μάθει συντείνουν στο γεγονός ότι πρόκειται για μια επική στιγμή, όχι μόνο για τη σειρά, αλλά για τις τηλεοπτικές παραγωγές εν γένει.

Τα γυρίσματα για τη μάχη του Winterfell διήρκεσαν 55 (δύσκολες) νύχτες. Σκηνοθέτης του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι ο Miguel Sapochnik, ο οποίος μας έχει ήδη χαρίσει τις πιο δυνατές στιγμές με τη Μάχη των Μπάσταρδων και τη Σφαγή στο Hardhome. Δεν μπορεί παρά η μάχη μεταξύ ζωντανών και νεκρών, που δεν φέρει τυχαία την υπογραφή του, να είναι η υπέρτατη στιγμή στο GOT!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη στιγμή του Game of Thrones θα χαραχτεί στην μνήμη μας, όπως η επική μάχη του Helm’s Deep στο Lord of the Rings – Τhe Two Towers. Κάποιοι, μάλιστα, βάζουν στοίχημα ότι η μάχη του Winterfell μπορεί να ξεπεράσει εκείνη την μοναδική κινηματογραφική στιγμή. Άλλωστε τα τηλεοπτικά γυρίσματα της μάχης του Winterfell πραγματοποιήθηκαν βάσει κινηματογραφικών απαιτήσεων και πολύ υψηλών προσδοκιών. Σε κάθε περίπτωση, πολύ σύντομα θα ξέρουμε.

Είμαστε, λοιπόν, συντονισμένοι στη Nova για την κατ’ αποκλειστικότητα ταυτόχρονα με την Αμερική προβολή κάθε νέου επεισοδίου του Game of Thrones.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024