Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιχνίδι με παροχές και... 13η σύνταξη

Παιχνίδι με παροχές και… 13η σύνταξη

Σενάρια καταβολής 13ης σύνταξης το 2020 αρχίζουν να διακινούν στην κυβέρνηση μετά το άδοξο τέλος των διαρροών για καταβολή δώρου Πάσχα

Σενάρια καταβολής 13ης σύνταξης το 2020 αρχίζουν να διακινούν στην κυβέρνηση μετά το άδοξο τέλος των διαρροών για καταβολή δώρου Πάσχα, ενώ με αφορμή τις αυριανές ανακοινώσεις της Eurostat αναφορικά με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας στην Κομισιόν αναμένεται να στηθεί ένα νέο γαϊτανάκι προεκλογικών υποσχέσεων.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ανακίνησε για μία ακόμα φορά το θέμα των παροχών με δηλώσεις του (στον Ant1), λέγοντας αυτή τη φορά σχετικά με τη 13η σύνταξη πως «θα είναι μια πάγια ρύθμιση αλλά όχι φέτος, ενδεχομένως μέσα στο 2020». Μετά την αναστάτωση που είχε προκαλέσει σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ο ίδιος υφυπουργός άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής δώρου Πάσχα, αυτή τη φορά με πιο προσεκτικές διατυπώσεις είπε πως «ο προγραμματισμός της νομοθέτησης δεν γίνεται από τους υπουργούς, γίνεται από τον πρωθυπουργό».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετρούν και ξαναμετρούν τα κουκιά του προϋπολογισμού αναζητώντας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για το 2019, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για ένα νέο στόρι υποσχέσεων μόνιμων ελαφρύνσεων την ερχόμενη τριετία.

Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τις σχετικές προαναγγελίες, η εξίσωση όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, ενώ το πέρας των ευρωεκλογών δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε αναθεώρηση της σχετικά «χαλαρής» έως σήμερα στάσης των θεσμών.

-Τι περιμένει η κυβέρνηση από της ανακοινώσεις της Eurostat;

-Ποιο είναι το νέο στόρι υποσχέσεων και μόνιμων ελαφρύνσεων που μελετά η κυβέρνηση;

-Ποια είναι η στάση των θεσμών έναντι της κυβέρνησης;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Μ. Δευτέρας

Παιχνίδι με παροχές και… 13η σύνταξη

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024