Σενάρια καταβολής 13ης σύνταξης το 2020 αρχίζουν να διακινούν στην κυβέρνηση μετά το άδοξο τέλος των διαρροών για καταβολή δώρου Πάσχα

Σενάρια καταβολής 13ης σύνταξης το 2020 αρχίζουν να διακινούν στην κυβέρνηση μετά το άδοξο τέλος των διαρροών για καταβολή δώρου Πάσχα, ενώ με αφορμή τις αυριανές ανακοινώσεις της Eurostat αναφορικά με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας στην Κομισιόν αναμένεται να στηθεί ένα νέο γαϊτανάκι προεκλογικών υποσχέσεων.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ανακίνησε για μία ακόμα φορά το θέμα των παροχών με δηλώσεις του (στον Ant1), λέγοντας αυτή τη φορά σχετικά με τη 13η σύνταξη πως «θα είναι μια πάγια ρύθμιση αλλά όχι φέτος, ενδεχομένως μέσα στο 2020». Μετά την αναστάτωση που είχε προκαλέσει σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ο ίδιος υφυπουργός άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής δώρου Πάσχα, αυτή τη φορά με πιο προσεκτικές διατυπώσεις είπε πως «ο προγραμματισμός της νομοθέτησης δεν γίνεται από τους υπουργούς, γίνεται από τον πρωθυπουργό».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετρούν και ξαναμετρούν τα κουκιά του προϋπολογισμού αναζητώντας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για το 2019, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για ένα νέο στόρι υποσχέσεων μόνιμων ελαφρύνσεων την ερχόμενη τριετία.

Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τις σχετικές προαναγγελίες, η εξίσωση όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, ενώ το πέρας των ευρωεκλογών δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε αναθεώρηση της σχετικά «χαλαρής» έως σήμερα στάσης των θεσμών.

-Τι περιμένει η κυβέρνηση από της ανακοινώσεις της Eurostat;

-Ποιο είναι το νέο στόρι υποσχέσεων και μόνιμων ελαφρύνσεων που μελετά η κυβέρνηση;

-Ποια είναι η στάση των θεσμών έναντι της κυβέρνησης;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Μ. Δευτέρας

Παιχνίδι με παροχές και… 13η σύνταξη

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr