Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών θα αποφασιστεί ανάλογα με το πότε ο κύριος Τσίπρας θα εκτιμήσει ότι «πιάνει» καλύτερα το «μεταμνημονιακό» του παραμύθι, δηλώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών θα αποφασιστεί ανάλογα με το πότε ο κύριος Τσίπρας θα εκτιμήσει ότι «πιάνει» καλύτερα το «μεταμνημονιακό» του παραμύθι, δηλώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε συνέντευξη του, στη Real News ο Δ. Κουτσούμπας καταλογίζει ακόμα ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τον εναγκαλισμό με τις ΗΠΑ, ενώ τονίζει ότι δεν θα ξεχαστεί εύκολα η συνύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

«Βουλευτικές εκλογές θα γίνουν όποτε ο κύριος Τσίπρας εκτιμήσει ότι «πιάνει» καλύτερα το «μεταμνημονιακό» του παραμύθι. Δυστυχώς, όμως, για εκείνον η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και αποτυπώνεται στα προβλήματα που αντί να μειώνονται, αυξάνουν. Το λαό αυτά τα προβλήματα τον απασχολούν, τα οποία δεν του τα λύνουν ούτε οι σημερινοί ούτε οι επίδοξοι κυβερνώντες. Γι’ αυτό, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με πιο ισχυρό ΚΚΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ .

Απαντώντας στο αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι πρόκριμα για τον χρόνο των εθνικών εκλογών ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι: «Όλα παίζουν τον ρόλο τους, όμως πιστεύουμε ότι οι ευρωεκλογές μπορούν να αποτελέσουν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Να σταλεί ένα μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων. Εμείς απευθυνόμαστε στο 74% των πολιτών που δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τους λέμε: Το δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ. Είναι ΝΑΙ στην αποδέσμευση, στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Απευθυνόμαστε και σε όσους μπορεί ακόμη να μην έχουν πειστεί για τη δυνατότητα αυτής της προοπτικής, όμως θέλουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και καταδίκης».

Αναφερόμενος στο στόχο του ΚΚΕ, τονίζει ότι είναι να: «εκφραστεί και στις εκλογές ένα ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ που ήδη υπάρχει κι εκφράζεται στα ψηφοδέλτια μας, με εκατοντάδες αγωνιστές, προοδευτικούς ανθρώπους, που μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.ά. και να αντιμετώπιζαν με επιφύλαξη το ΚΚΕ. Είδαν, όμως τους “αντιμνημονιακούς” να γίνονται “μνημονιακοί”, τον Τσίπρα να γίνεται «προτιμώμενος εταίρος» του Τραμπ και να παίρνει τα συγχαρητήρια της Μέρκελ. Σήμερα καταλαβαίνουν ότι και τα καινούρια δίπολα είναι το ίδιο ψεύτικα κι εκτιμούν τη συνεπή μας στάση που κράτησε την ελπίδα ζωντανή».

Ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας το αν είναι ίδια η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε στο 2015. Το «μικρότερο κακό» οδήγησε στα χειρότερα. ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχουν άλλο στυλ, άλλες καταβολές, άλλο ίσως μείγμα πολιτικής. Στα βασικά ζητήματα, όμως, υπάρχει ταύτιση. Μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για να κάνουν πράξη τα «θέλω» των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Αντί να ψάχνουμε για επιμέρους διαφορές, λοιπόν… ας κάνουμε την διαφορά με πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στο πώς μπορούν να αποκατασταθούν τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι αυτό είναι εφικτό: «με σκληρούς αγώνες, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και με στόχο μια ριζική ανατροπή και μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας. Άλλωστε, ποτέ και τίποτα δεν χαρίστηκε κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο για τα νέα παιδιά που βλέπουν το «ρολόι τις ιστορίας» – όσον αφορά τα δικαιώματα – να πηγαίνει πίσω αντί για μπρος. Ενώ, σήμερα, με βάση την τεράστια εξέλιξη στην επιστήμη, την τεχνολογία, μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερα. «Αποκατάσταση» των δικαιωμάτων σημαίνει να ξηλωθούν οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που ισχύουν στο ακέραιο και βρίσκονται αυτούσιοι, τόσο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ. Αν συμφωνούμε σε αυτό, ας σκεφτούμε ποιο κόμμα μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πίεση σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, να βάζει εμπόδια, να αποσπά κατακτήσεις, να ανοίξει μια διαφορετική προοπτική».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο ΓΓ του ΚΚΕ τονίζει ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, γιατί επί χρόνια δεν έπαιρνε κανένα μέτρο για την επιτάχυνσή της δίκης, με αποτέλεσμα να έχει κρατήσει ήδη τρία χρόνια παραπάνω από… τη δίκη της Νυρεμβέργης. Κατά τα άλλα ζητούν την ψήφο του λαού για να αντιμετωπιστεί η άνοδος του φασισμού. Όσοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την άνοδο του φασισμού να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ, που πολεμά ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που τον ενισχύουν. Για να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή των δολοφόνων από την 3η θέση».

Για το αν τα οικονομικά στοιχεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών που παρουσιάζει η κυβέρνηση ενδιαφέρουν τους πολίτες ή τα προβλήματα του κόσμου εστιάζονται αλλού, ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι «το πρώτο που απασχολεί τον απλό εργαζόμενο είναι πώς θα βγάλει τον μήνα, πώς θα πληρώσει το νοίκι, το φροντιστήριο του παιδιού κ.ο.κ. Το ότι οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους είναι προϋπόθεση για να ευημερούν οι αριθμοί της κυβέρνησης. Έτσι βγαίνουν τα ματωμένα υπερπλεονάσματα. Όμως και η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής. Για χάρη των μεγάλων συμφερόντων η κυβέρνηση ματώνει το λαό. Για χάρη των ίδιων συμφερόντων, γίνεται και σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, υπογράφοντας την επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα με τη νέα Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των άλλων, θα προστεθούν και άλλα εκατομμύρια στα 4 δισ. ευρώ που ήδη δίνουμε για το ΝΑΤΟ κάθε χρόνο, από τον ιδρώτα του λαού, την ώρα που του ξεζουμίζουν το εισόδημα. Όλα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι «δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα η συνύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, που καλλιέργησε κλίμα ανοχής σε εθνικιστικές κι ακροδεξιές αντιλήψεις. Πάντως και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα συνεργάστηκε με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ και μάλιστα πολλά στελέχη του φιγουράρουν σήμερα στην καρικατούρα της «προοδευτικής συμμαχίας». Έλεος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλα τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει και όλα τα χούγια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Τυχοδιωκτισμός και ικανότητα στη βρώμικη δουλειά».

Για τη δέσμευση Τσίπρα για μη μείωση του αφορολόγητου όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τονίζει ότι: «Με όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, η φράση “δέσμευση Τσίπρα” είναι από μόνη της το πιο σύντομο ανέκδοτο. Αν η κυβέρνηση ήθελε όντως να καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου, που η ίδια ψήφισε, θα μπορούσε να τη νομοθετήσει άμεσα. Όπως άμεσα και γρήγορα νομοθέτησε τη φοροασυλία των εφοπλιστών, χρέωνοντάς τους με ολόκληρα 40 εκ ευρώ! Μιλάμε για τέτοια αντινεοφιλελεύθερη πολιτική. Πάντως είναι φοβερή προσβολή για το λαό να ζητάει ο κ. Τσίπρας τα εύσημα επειδή του υπόσχεται ότι δε θα τον ληστέψει κι άλλο. Χώρια που στο eurogroup ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει στη μείωση του αφορολόγητου, απλά δεν θέλει να το κάνει προεκλογικά».

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και έχει αναβαθμίσει τις συμμαχίες της στην περιοχή, ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνει:«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχτεί και με το παραπάνω το ρόλο του “μεντεσέ” των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων στην περιοχή, που της έχει απονείμει ο πρέσβης των ΗΠΑ. Οπότε η φιλολογία περί “πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής”, είναι γι’ αυτούς που προσφέρονται να αγοράσουν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική: Αυτήν της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Εκεί στοχεύει και η συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί καθημερινά το λαό της Παλαιστίνης. Είναι ντροπή και όνειδος αυτό για την Ελλάδα. Η μόνη “αναβάθμιση” τελικά που υπάρχει είναι των κινδύνων για το λαό, από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στην “κρεατομηχανή” των ανταγωνισμών ανάμεσα σε μεγάλες δυνάμεις και συμφέροντα».

Τέλος ερωτηθείς για τις αμερικανο- τουρκικές σχέσεις και αν η Τουρκία γίνεται πιο επιθετική στην περιοχή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι:«η άρχουσα τάξη της Τουρκίας μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, πολύ πριν τις “αναταράξεις” των σχέσεων της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, λειτουργεί ως “φορτηγό δίχως φρένα”. Κι αυτό γιατί έχει υπέρμετρες φιλοδοξίες, ως μια από τις 20 ισχυρότερες καπιταλιστικές χώρες, με ισχυρή πολεμική μηχανή, επιδιώκοντας ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο και μερίδιο από τον ενεργειακό πλούτο σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Εδώ, το πιο επικίνδυνο είναι η ευφορία, που καλλιεργείται από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού αστερισμού, πως δήθεν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ θα υπερασπιστούν τα σύνορά μας, την ειρήνη κι ασφάλεια του λαού μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr