Τα όσα έγιναν με τη συνέντευξη του κ. Μαρινάκη και τις απαντήσεις της κυβέρνησης αλλά και τις παρεμβάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σηματοδοτούν μια νέα μέρα στους κανόνες και τους κώδικες επικοινωνίας της χώρας.

Δεν είναι πια το πολιτικό σύστημα και αυτοί που νέμονται την εξουσία οι καταγγέλλοντες.

Είναι οι καταγγελλόμενοι.

Δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που ελέγχει την ατζέντα της διαφθοράς. Είναι αυτή που την υφίσταται.

Για καιρό τώρα ο Μαρινάκης αποτέλεσε τον εύκολο σάκο του μποξ, για να ασκούνται και να εκτονώνονται ευφάνταστοι δημοσιογράφοι-εκτελεστές συμβολαίων και μεγαλομανείς περιθωριακοί πολιτικοί που κατέληξαν στα αζήτητα. Και όταν ένιωσε ότι τα πράγματα έφτασαν στα άκρα, όταν ένιωσε ότι το «ξύλο» που έχει φάει παραήταν αρκετό, είπε να δώσει κι αυτός καμία. Και με την πρώτη δυο-τρεις έπεσαν κάτω ξεροί.

Γκουχ-γκουχ οι εμπλεκόμενοι.

Από χθες έχουν κατεβάσει όλο το υβρεολόγιο που έμαθαν τριγυρίζοντας στα καφενεία και στα σφαιριστήρια στις κοπάνες τους από το σχολείο, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα!

Τους έφτυσε, κι αυτοί παριστάνουν ότι βρέχει!

Τα πράγματα, κύριοι, είναι απλά: προσπαθήσατε να βάλετε από το παράθυρο στα μίντια τον άνθρωπό σας με ξένα λεφτά, με λεφτά ιδιώτη, ναι ή όχι;

Συνιστά αυτό ωμή παρέμβαση και προσπάθεια ελέγχου της τέταρτης εξουσίας σε δημοκρατικό πολίτευμα, ναι ή όχι;

Προσπαθήσατε να επιβάλετε σε ανεξάρτητες εφημερίδες ανθρώπους σας στις ηγετικές τους θέσεις, ναι ή όχι; Συνιστά αυτό ευθεία προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου, ναι ή όχι;

Και κάτι τελευταίο: τους πολίτες της χώρας, κύριοι της κυβέρνησης, από τον μεγαλύτερο επιχειρηματία μέχρι και τον πιο φτωχό και ανήμπορο, τους κρίνει η Δικαιοσύνη, όχι εσείς. Εσείς δεν είστε οι δικαστές της χώρας, είστε οι κυβερνώντες της.

Και για αυτόν τον λόγο εσάς σας κρίνουμε όλοι. Και η Δικαιοσύνη στην οποία οφείλετε να λογοδοτείτε για τις πράξεις και τις ημέρες σας, και εμείς οι πολίτες στους οποίους είστε υποχρεωμένοι να απολογείστε για τα έργα και τις φρούδες υποσχέσεις σας.

Και τώρα πια είμαστε στη νέα μέρα, όσο κι αν κάνετε πως δεν το πήρατε χαμπάρι.

Τώρα, και θα λογοδοτήσετε και θα απολογηθείτε.

Και όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο το καλύτερο για εσάς!