Στο κρατητήριο θα μείνουν το Σαββατοκυρίακο οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών και εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή. Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος πήραν παράταση για να απολογηθούν μέχρι τη Δευτέρα

Στο κρατητήριο θα μείνουν το Σαββατοκυρίακο οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών και εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή. Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος πήραν παράταση για να απολογηθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Ο Α. Λυκουρέζος έφτασε στο γραφείο του ανακριτή σοκαρισμένος, σύμφωνα με το συνήγορο του και ακούστηκε να λέει ενώ περίμενε στον προθάλαμο: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν»…

Στο πλευρό του Α. Λυκουρέζου και του Θ. Παναγόπουλου για να του συμπαρασταθούν βρέθηκαν συνεργάτες τους και δικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους συμπαρασταθούν, με την ατμόσφαιρα να είναι βαριά.

Σημειώνεται ότι Α. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από το 2014, καθώς και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με 21 χρόνια κάθειρξη, για την υπόθεση της Energa.

Οι δύο ποινικολόγοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα  κρατηθούν μέχρι την απολογία τους, ενώ ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, δήλωσε ότι το κατηγορητήριο εναντίον του πελάτη του δεν είναι αιτιολογημένο και «παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας». Όπως είπε: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Star, ο Α. Λυκουρέζος  δεν θα απαντήσει καθόλου στο κατηγορητήριο του ανακριτή για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκεται εντελώς στον αέρα.

Θα τοποθετηθεί μόνο για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Θα υποστηρίξει ότι ουδέποτε ζήτησε τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται με αντάλλαγμα την υποχώρηση της πολιτικής αγωγής από την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ο Φλώρος ως ηθικός αυτουργός.

Την ίδια γραμμή θα τηρήσει και ο Θόδωρος Παναγόπουλος ο οποίος θα υποστηρίξει ότι ανέλαβε την υπόθεση μόλις το 2017 και ουδέποτε συμμετείχε σε συνάντηση κατά την οποία ζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr