ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μάικλ ο ισχυρότερος που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 27 χρόνια
Η σφοδρότητα του κυκλώνα Μάικλ, που ισοπέδωσε τον περασμένο χρόνο ένα μέρος της Φλόριντα, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από Αμερικανούς επιστήμονες, που κατέταξαν το φαινόμενο στη σπάνια κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη που υπάρχει
Η σφοδρότητα του κυκλώνα Μάικλ, που ισοπέδωσε τον περασμένο χρόνο ένα μέρος της Φλόριντα, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από Αμερικανούς επιστήμονες, που κατέταξαν το φαινόμενο στη σπάνια κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη που υπάρχει.
Ο Μάικλ έπληξε την περιοχή στις 10 Οκτωβρίου του 2018, συνοδευόμενος από ανέμους 257,5 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).
Με ανέμους να υπερβαίνουν τα 251 χλμ/ώρα, ένας κυκλώνας κατατάσσεται στην κατηγορία 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, την ταξινόμηση της σφοδρότητας των τροπικών κυκλώνων.
Πρέπει να ανατρέξει κανείς στο 1992 και τον κυκλώνα Άντριου για να βρει έναν κυκλώνα κατηγορίας 5 που να έπληξε τις ΗΠΑ. Μονάχα δύο κυκλώνες αυτής της ισχύος είχαν καταγραφεί κατά το παρελθόν στη χώρα, από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο κυκλώνας Λέιμπορ Ντέι το 1935 και ο κυκλώνας Καμίλ το 1969.
Ο κυκλώνας Μάικλ προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων κι άφησε πίσω του τοπία απόλυτης καταστροφής στη Φλόριντα και σε άλλες τρεις αμερικανικές Πολιτείες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC



