Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση διαδηλώσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Απαγόρευση διαδηλώσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν το βράδυ της Πέμπτης στα "Κίτρινα Γιλέκα", που διαδηλώνουν στο Παρίσι κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου, να πλησιάσουν στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ.

Οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν το βράδυ της Πέμπτης στα «Κίτρινα Γιλέκα», που διαδηλώνουν στο Παρίσι κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου, να πλησιάσουν στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ.

Η απαγόρευση θα ισχύσει για όλη την ημέρα του Σαββάτου, όχι μόνο για το Ιλ ντε λα Σιτέ, το νησάκι του Σηκουάνα όπου βρίσκεται ο ναός, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη «για λόγους ασφαλείας», αλλά και για να προστατευτεί η Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Η αστυνομία σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες γινόταν έκκληση για να ξεκινήσει η συγκέντρωση ή για να τερματιστεί η πορεία των Κίτρινων Γιλέκων από την περιοχή αυτή.

Μετά τις βιαιοπραγίες και της λεηλασίες καταστημάτων έχουν επίσης απαγορευτεί εδώ και εβδομάδες οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία και γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024