Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρσεναλ : Με «βράχο» Σωκράτη στα ημιτελικά του Europa League

Άρσεναλ : Με «βράχο» Σωκράτη στα ημιτελικά του Europa League

Η Άρσεναλ του «βράχου» Σωκράτη Παπασταθόπουλου άλωσε το Σαν Πάολο με γκολάρα του Λακαζέτ (0-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League με δύο νίκες χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ από τη Νάπολι

Στην Αγγλία μπορεί να παλεύει με νύχια και με δόντια για να μπει στην πρώτη 4άδα, αλλά στην Ευρώπη τα πηγαίνει περίφημα. Η Άρσεναλ του βασικού για μια ακόμα φορά, Σωκράτη Παπαθόπουλου, επικράτησε εκτός έδρας της Νάπολι με 1-0 και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ) πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Η γκολάρα του Λακαζέτ στο 36’ ήταν αρκετή για να δώσει στην ομάδα του Ουνάι Εμερι το εισιτήριο για την 4άδα και να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα των Παρτενοπέι. Οι Λονδρέζοι εφάρμοσαν κατά γράμμα το πλάνο του Ισπανού τεχνικού και στο τέλος δικαιώθηκαν. Η Νάπολι από την άλλη, δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις στην άμυνα των φιλοξενούμενων και αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό όνειρο.

«Φλύαρη» η Νάπολι, τους… αποτελείωσε ο Λακαζέτ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 17’ άγγιξαν το γκολ με τον Καγιεχόν. Ο Τσεχ, ωστόσο, έδειξε τη σπουδαία του κλάση και σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Ισπανού, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Κουλιμπαλί. Στο 36’ ήρθε η… κανονικά του Λακαζέτ. Ο Γάλλος επιθετικός εκτέλεσε άψογα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι έξω από τη περιοχή και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της ιταλικής ομάδα για το 1-0.

Στο 47’ η Αρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Νάπολι, αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή, με την Αρσεναλ να κλείνει τους διαδρόμους προς την εστία του Τσεχ. Οι Κανονιέρηδες κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Βαλένθια.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Μαξίμοβιτς (46′ Μέρτενς), Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (72′ Μάριο Ρουί), Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (60′ Γιουνές), Μίλικ.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα, Τσάκα (61′ Ελνένι), Κολάσινατς, Ράμσεϊ (34′ Μχιταριάν), Λακαζέτ (68′ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024