Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ: Μετέφεραν ανιχνευτές μετάλλων από το αεροδρόμιο για να προστατέψουν τον Τσίπρα

Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ: Μετέφεραν ανιχνευτές μετάλλων από το αεροδρόμιο για να προστατέψουν τον Τσίπρα

Όσο εμπνευσμένη και μαγευτική αν ήταν η ομιλία ενός πολιτικού ηγέτη εάν χρειαζόταν για να τον πλησιάσεις και να την ακούσεις να περάσεις από… ανιχνευτή μετάλλων, θα έχανε την αίγλη της, ενώ θα καθίστατο σχεδόν αδύνατο να σε πείσει για τις αγνές προθέσεις του και το σεβασμό του στο λαό

Όσο εμπνευσμένη και μαγευτική αν ήταν η ομιλία ενός πολιτικού ηγέτη εάν χρειαζόταν για να τον πλησιάσεις και να την ακούσεις να περάσεις από… ανιχνευτή μετάλλων, θα έχανε την αίγλη της, ενώ θα καθίστατο σχεδόν αδύνατο να σε πείσει για τις αγνές προθέσεις του και το σεβασμό του στο λαό.

Πόσο μάλλον που οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν πάψει δυστυχώς προ πολλού να πείθουν και να προκαλούν συγκίνηση απέχοντας παρασάγγας από τους εμπνευσμένους λόγους των πραγματικών Αριστερών.

Η είδηση ότι στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμάτας -από όπου ο πρωθυπουργός άνοιξε επισήμως την προεκλογική μάχη των ευρωεκλογών- είχαν μεταφερθεί τα μηχανήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο της πόλης μετά την αρχική έκπληξη προκαλεί βαθιά απογοήτευση.

Απογοητεύει, αλλά δεν σοκάρει, αφού -δυστυχώς για όσους τον πίστεψαν- οι ενδείξεις για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα σε «άνθρωπο της εξουσίας» με ό,τι κακό συνεπάγεται αυτό αυξάνονται απότομα τον τελευταίο καιρό.

Ο «Αριστερός» πρωθυπουργός του 2015 που περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας χωρίς –ή έστω με πολύ διακριτική- φρουρά επιδιώκοντας την αδιαμεσολάβητη και αυθόρμητη επαφή με τους πολίτες σήμερα αναζητείται…

Τέσσερα χρόνια μετά για να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας οι πόλεις μετατρέπονται σε φρούρια, με παραταγμένες αστυνομικές κλούβες που κόβουν το δρόμο στους διαδηλωτές.

Σήμερα έφερε και ανιχνευτές μετάλλων, όπως κατήγγειλε δημοσιογράφος του τοπικού Τύπου επωνύμως μέσα από ανάρτησή της στο facebook.

Δείτε την ανάρτησή της:

«Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία από το 1990 και σταθερά με την έντυπη δημοσιογραφία από το το 1994. 

Έχω καλύψει δημοσιογραφικά πολλά πολιτικά πρόσωπα, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας… Ομιλίες τους σε κλειστούς, αλλά και σε ανοικτούς χώρους. Πάντοτε υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Αλλά αυτό το πράγμα ΠΟΤΕ! Μα ΠΟΤΕ! 

Να μεταφέρουν τα μηχανήματα του αεροδρομίου, σε χώρο που θα γίνει πολιτική ομιλία για να ελεγχθεί όποιος εισέλθει στο χώρο δεν το έχω ξαναδεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το λιγότερο που μπορώ να πω…

– Και τα νεότερα εξαιρετικά: 

Έχει επιστρατευθεί και το drone της Αστυνομίας, ξεκίνησαν και οι… προληπτικές προσαγωγές».

Όσοι παρευρέθηκαν στην ομιλία του πρωθυπουργού υποχρεώθηκαν να περάσουν από τα μηχανήματα για να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών όταν είναι υπερβολικές και επιθετικές και οι προπηλακισμοί βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεν είναι θεμιτές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αποδεκτή «πολιτική πράξη» και μορφή αντίδρασης. Δεν μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ως δικαιολογία για τέτοια μέτρα προστασίας του πρωθυπουργού.

Πόσο μάλλον που τα μέτρα αυτά έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται εδώ και καιρό προκαλώντας την κοινή γνώμη καθώς παραπέμπουν σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με σθένος ως αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θεσσαλονίκη, όπου κάθε φορά που μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, η πόλη θυμίζει φρούριο με εκατοντάδες αστυνομικούς να επιστρατεύονται για την περιφρούρηση των χώρων όπου θα παρευρεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την αποφυγή απρόοπτων συμβάντων η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εκπόνησε στις 28 Μαρτίου ολόκληρο σχέδιο ασφαλείας το οποίο προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου θα εμφανιζόταν ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κλούβες των ΜΑΤ, οι οποίες εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν εγκατασταθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φρούριο όμως θύμιζε και η Μυτιλήνη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού κλούβες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε δρόμους της πόλης ενώ κεντρικά σημεία είχαν αποκλειστεί από κορδέλες και δυνάμεις της Ασφάλειας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024