Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση σημαίνει… κούπα για την Πόρτο

Πρόκριση σημαίνει… κούπα για την Πόρτο

Η αρνητική παράδοση αλλά και ο οιωνός τίτλου για την Πόρτο κόντρα στις πιθανότητες και το «τρένο» της Λίβερπουλ δίνουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην αποψινή (22:00) ρεβάνς του «Ντραγκάο».

Πόρτο και Λίβερπουλ τίθενται απόψε (22:00) αντιμέτωπες στο «Ντραγκάο» με έναν στόχο αλλά διαφορετικές πιθανότητες. Ο στόχος φυσικά κοινός, η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, οι πιθανότητες από την άλλη, συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Γιούρκεν Κλοπ που έχει το πολύτιμο 2-0 του πρώτου ματς.

Η παράδοση λέει και αυτή Λίβερπουλ. Σε επτά αναμετρήσεις μεταξύ τους, η Λίβερπουλ μετράει 4 νίκες, 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και οι «Δράκοι» δεν έχουν γευτεί τη νίκη ποτέ. Τελευταίο τους αντάμωμα πριν το φετινό, ήταν μόλις πέρσι όταν για την φάση των «16» τότε της διοργάνωσης, η Λίβερπουλ διέσυρε με 5-0 εκτός έδρας την Πόρτο μετατρέποντας τη ρεβάνς (0-0) σε τυπική διαδικασία.

Ούτε όμως η προϊστορία όσον αφορά στον γύρο των «8» ευνοεί την Πόρτο ώστε να αισιοδοξεί απόψε καθώς σε 7 παρουσίες της στην συγκεκριμένη φάση, μετράει 5 αποκλεισμούς και 2 προκρίσεις. Το εντυπωσιακό εδώ, που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αποτελεί και οιωνό σε περίπτωση ανατροπής και πρόκρισης για την ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο απόψε, είναι ότι αυτές τις δύο φορές που προκρίθηκε, το 1987 κόντρα στην Μπρόντμπι και το 2004 κόντρα στην Λιόν, πήρε και την κούπα.

Η Λίβερπουλ βέβαια έχει πολύ μεγαλύτερο παρελθόν στα προημιτελικά της διοργάνωσης από την αποψινή της αντίπαλο καθώς έχει 14 παρουσίες με 10 προκρίσεις εκ των οποίων οι πέντε την έφεραν και στην κορυφή της Ευρώπης.

Τελευταία παρουσία της Πόρτο στα ημιτελικά ήταν το 2004 όταν και είχε αποκλείσει την Λα Κορούνια με την μεγάλη ομάδα που είχε δημιουργήσει τότε ο Ζοσέ Μουρίνιο να κατακτά το τρόπαιο κόντρα στην Μονακό. Για την Λίβερπουλ δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε και τόσο πίσω αφού μόλις πέρσι είχε παίξει και πάλι στα ημιτελικά παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό κόντρα στην Ρόμα.

Τέλος η Πόρτο μετράει 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες υποδεχόμενη αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ η Λίβερπουλ 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες επί πορτογαλικού εδάφους.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024